Óriási bukás Kálmán Olga műsora Simicska Lajos tévéjében

Kálmán Olga
Vágólapra másolva!
Március közepén indult Kálmán Olga műsora a jobbikossá lett milliárdos, Simicska Lajos Hír TV-jében. Kálmán Olga, ahogy többször megírtuk, a karácsonyi partin mondott fel előző munkahelyén, az ATV-nél. Egyes hírek szerint 4 millió forintot keres havonta Simicskánál, bár ezt Kálmán Olga tagadta. 
Vágólapra másolva!

A kizárólag ellenzéki tematikájú beszélgetésekre – most már nyugodtan megállapítható – nem sokan kíváncsiak.

Sőt, mondhatni iszonyatos bukás a műsor.

Pedig mindent megtesz a Hír TV, két hét után a kezdési időpontot is megváltoztatták, bízva abban, hogy így talán többen fogják nézni. De nem nézik, sőt.

Kálmán Olga Forrás: ATV

A Hír TV-től kértünk pontos számokat – ugyanis titokként kezelik a nézettségüket. Az Origónak sem árulták el. Így csak egyetlenegy számra hagyatkozhatunk, de az megdöbbentő. Egyetlen nyilvános adat található a Hír TV nézettségéről: csak 38 csatornával együtt elérhető a nézettségük. Vagyis, azt lehet mindössze tudni, hogy Kálmán Olga műsorának idején 38 kis kábelcsatornát összesen hányan néztek.

Ez a szám tegnap 135 ezer volt, a teljes lakosság tekintetében.

A 38 csatornába beletartozik például mind a hat Digi-tévé (DigiSport például), a három HBO-csatorna, a FilmBox, két AXN-csatorna és a Hír TV is. Vagyis, 38 csatornát összesen néztek 135 ezren. Nézettséggel foglalkozó szakértők szerint legfeljebb az egyharmada nézi közülük a Hír TV-t.

Ha felfelé kerekítünk, és azt mondjuk, hogy a 38 kicsi csatornából az összes néző 35 százaléka megy a Hír TV-hez,

akkor is maximum 47 500-an nézhették tegnap Kálmán Olga műsorát.

A hasonló jellegű, de összehasonlíthatatlanul érdekesebb ATV-Egyenes beszédet egy rosszabb napon is több mint 100 ezren néznek.

Nyilvánvalóan nem véletlenül. Míg Kálmán Olga már rögtön a legelső adásban meghívta Vona Gábort, ott feltűnően barátságosan elbeszélgetett vele, más televíziókban a Jobbik elnöke valódi kérdéseket kap. És persze a nézők nem kizárólag ellenzéki gondolatokat hallgathatnak. Valószínűleg a Hír TV nézői még nem készültek fel teljesen arra, hogy a milliárdos Jobbik-támogató Simicska Lajos a tévéjében is a Jobbikot népszerűsítse. Ráadásul éppen Kálmán Olgával.