Sorban állva várnak a nyugdíjasok az üdülésre

nyugdíj  nyugdíjasok ügyfélszolgálat
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Március elsején foglalhatják le először a szállásokat azok a nyugdíjasok, akik korábban sikeresen pályáztak a kedvezményes nyaralásra. Hatalmas sort láttunk.
Vágólapra másolva!

Száznál is több nyugdíjas állt sorban az Erzsébet-program Podmaniczky utcai ügyfélszolgálati irodájánál szerda reggel. Az 50-60 méter hosszú sorban várakozókat a biztonsági őr csak kisebb csoportokban engedte be az épületbe.

Voltak, akik inkább hazamentek Forrás: Origo

Volt, aki felháborodottan vette tudomásul a sorállást, más nyugodtan ácsorgott, de voltak olyanok is, akik inkább hazamentek.

A tömeg azért alakult ki, mert

március 1-je az első napja annak, hogy a nyugdíjasok kedvezményes szállást foglalhatnak

az előszezonban áprilisra és májusra, valamint az utószezonban szeptembertől decemberig. Az érintettek korábban már sikeresen pályáztak a nyaralási lehetőségre, így csak ötezer forintot kellett előre befizetniük.

Most már csak az maradt hátra, hogy kiválasszák, hova utaznak.

Egy házaspár a helyszínen azt mondta: Balfra szeretnének eljutni, mert a Balatonon voltak már a programban. Ám abban nem voltak biztosak, hogy a nagy tömeg miatt marad-e még nekik hely a kinézett szálláson.

Ottjártunkkor 50-60 méteres volt a sor Forrás: Origo

A foglalást interneten is el lehet intézni, de nem mindenkinek van erre lehetősége.

Megkerestük az Erzsébet-program sajtóirodáját, hogy megtudjuk, mikorra szűnhet meg a sor, és minden nyugdíjas ki tudja-e választani a kinézett szállást. Amint választ kapunk, frissítjük a cikket.