Három embert vittek kórházba drog miatt

Törökszentmiklós
Törökszentmiklós, Téglagyár és Szivárvány utca környéke, ahol a haldokló drogosokat találták
Vágólapra másolva!
Három törökszentmiklósi fiatal került kórházba a hétvégén túladagolásos tünetekkel. A településen súlyos problémát jelent a dizájnerdrog terjedése, tavaly januárban két terhes kismama majdnem belehalt a kábítószermérgezésbe.
Vágólapra másolva!

Három törökszentmiklósi fiatalt vittek a hétvégén súlyos állapotban a szolnoki Hetényi Géza kórházba, mindhárman drogot és alkoholt fogyasztottak, ettől lettek rosszul.

Dizájnerszert használtak

Az esetről a szoljon.hu számolt be, az Origo kérdésére pedig Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is megerősítette, drogtúladagolás történt. A rendőrség "új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett" gyanújával vizsgálja a történteket, de egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

Többször is megtörtént már

Törökszentmiklós már korábban is a hírekbe került a helyi drogmérgezéses esetek miatt. Tavaly januárban több embert, köztük

két terhes nőt dizájnerdrog-túladagolás miatt vittek kórházba

Az esetet Zacher Gábor toxikológus is példátlannak nevezte. A császármetszéssel világra hozott gyerekek életét sikerült megmenteni, később a gyámügy vette őket gondozásba.

Fukszos dílerek, drogos gyerekek

Az Origo a tavalyi tömeges mérgezés után járt a helyszínen – Törökszentmiklós peremén, a Téglagyár utca környékén. Beszéltünk az egyik áldozat rokonával is. Az asszony és a megkérdezett helyiek egybehangzóan állították,

a településen évek óta jelen van penta és a herbál,

12 éves gyerekek szájában is "ott fityeg a műfüves cigi"- az aranyfukszos dílereket pedig mindennap látni az utcán, de a rendőrök állítólag semmit sem kezdenek velük.

A biofű és a penta mindennapos szernek számít Törökszentmiklóson - mondják a helyiek Fotó: Szabó Gábor - Origo

Tehetetlennek érezte magát az ügyben Markót Imre, Törökszentmiklós polgármestere is "Nincsenek hatósági jogköreink, nem foghatjuk el a feltételezett elkövetőket" - mondja az Origónak a városvezető.