Húsz évet is kaphat Csábi Bettina

csábi bettina
Egy évvel később bokszolóként is világbajnok lett.
Vágólapra másolva!
Bűnszervezetben elkövetett adócsalással vádolják a korábbi kick-box világbajnokot. A már visszavonult, két gyereket nevelő Csábi Bettina akár 20 évre is börtönbe kerülhet.
Vágólapra másolva!

Némán ült férje mellett a keddi bírósági tárgyaláson Csábi Bettina egykori kick-box világbajnoknő. 20 éves börtönbüntetésre is számíthat, őt és nyolc társát ugyanis bűnszervezetben elkövetett adócsalással gyanúsítják.

Kihagyták az áfát

A vádirat szerint a vádlottak érdekeltségbe tartozó bajai cég több ezer tonna gabonát hozott be Romániából. A papírok szerint az árut Szlovákiában adták el, valójában azonban Magyarországon árulták a terményt, ami után áfát sem fizettek.

Milliárdokat foglalnának le tőlük

Az ügyészség ezért végrehajtandó szabadságvesztést kért, de itt nem álltak meg – a másodrendű vádlott

Csábi Bettinától 147 millió, a férjétől 315 millió, a többi 7 személytől pedig összesen 2 milliárd 510 millió forint vagyonelkobzást kezdeményeztek.

A következő tárgyalási nap március elején várható, a sportolónő ügyvédje már most jelezte, minimum háromórás perbeszéddel készül az alkalomra.

A bíróság előtt is küzdenie kell: 20 év börtönt kaphat Csábi Bettina Forrás: MTI/Varga György

Egy korábbi tárgyaláson Csábi azt mondta: nem tudott arról, hogy külföldről gabonát hoztak be, és azt korábbi férje, az elsőrendű vádlott adta el – írja a történtekről beszámoló Blikk.