Ködbe borult több megye, szerdán havazhat

IDŐJÁRÁS ködös ÉVSZAK ősz
Debrecen, 2015. november 6. Egy nő gyalogol a sűrű ködben Debrecenben 2015. november 6-án. Ezen a napon az Alföld szűkebb térségében hosszabb ideig, néhol tartósan megmarad a köd, elvétve ködszitálás is előfordulhat. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Sok helyütt megmarad a hajnali köd, és ónos szitálásra is számítani lehet. A jövő héten is hideg, téli időre, felhőkre, és szerdától hóesésre is készülni kell.
Vágólapra másolva!

Hajnalban, a főváros környezetében, és az ország északkeleti megyéiben ködössé vált a levegő.

A köd jelentős részben vasárnap napközben is megmarad, másutt azonban túlnyomóan napos idő várható.

A ködös, borult területeken helyenként hószállingózás, néhol ónos szitálás is kialakulhat.

Ködös, felhős időre, ónos szitálásra és hósesésre is számíthatunk a következő napokban Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint hétfő hajnalban is ködös időre kell számítani - szintén főképp az ország északi és északkeleti megyéiben, nem kizárt az ónos szitálás sem.

Hétfő reggel kemény fagy várható -12, -4 fokos értékekkel, és délután is marad a hideg, téli idő -2, +4 fokos maximumokkal.

Kedden, a nap első felében erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délnyugaton elszórt gyenge hóesés is lehet. Délután csökken a felhőzet. Átmenetileg megerősödhet az ÉNy-i szél. +1 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szerdán napközben észak felől beborul az ég, és délután észak felől szórványosan várható havazás.

Általában 1-5 cm-es hó hullhat az északi tájakon, délen nem látszik számottevő mennyiség. Reggel -5, délután 0 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtöktől viharos szélre, futó hózáporokra kell számítani, és erős lehűlés várható. Lassan tovább csökken a felhőzet, de hózápor bárhol előfordulhat. Pénteken egész napos fagyra lehet számítani, szombaton és vasárnap erősen felhős, párás időre van kilátás.