Botka László közeledik Simicska Jobbikjához

Vágólapra másolva!
Közös sajtótájékoztatót tartott az önkormányzati rendszerről Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje Lengyel Róberttel, Siófok polgármesterével, aki a Jobbik támogatásával lett polgármester, rendszeresen szerepel együtt Vona Gáborral, és házigazdája jobbikos lakossági fórumoknak. 
Vágólapra másolva!

Lengyel Róbert, a jobbikos és független polgármestereket tömörítő Magyar Polgármesterek Közösségének elnöke, melynek alelnöke a Jobbik antiszemita megjegyzéseiről ismert alelnöke, Toroczkai László. Lengyel Róbert nemrég még Vona Gáborral találkozott Siófokon, most pedig Botkával.

Az MTI meg is kérdezte Botkát, miszerint a jobbikos hátterű Lengyel Róberttel való találkozása jelenti-e azt, hogy az MSZP választási együttműködésre készül a Jobbikkal, de az MSZP miniszterelnök-jelöltje kitérő választ adott. Azt állította, hogy ő Siófok független polgármesteréhez érkezett, akivel nem tárgyalt pártpolitikai kérdésekről.

A Fidesz siófoki szervezete közleményében azt írta: összenő, ami összetartozik. Tisztán látszik, hogy az MSZP és a Jobbik összefogásra készül, az országgyűlési választások előtt fél évvel ugyanis nincsenek véletlenek - írták.