Legalább harminckilencen sérültek meg két Pest megyei balesetben

nagykőrös baleset
Nagykőrös, 2017. július 10. Ütközésben összetört járművek a 441-es úton, Nagykőrösnél 2017. július 10-én. A baleset sérültjei közül egy ember állapota életveszélyes, és négy-öt a súlyos sérült. MTI Fotó: Donka Ferenc
Vágólapra másolva!
Majdnem negyven sérültje van annak a két balesetnek, melyek kora reggel történtek Pest megyében. Nagykőrös mellett két teherautó és egy kocsi karambolozott, többen életveszélyes állapotban vannak. Az egyik karambolozó tegereautó illegálisan szállított embereket a platóján.
Vágólapra másolva!

Majdnem egy időben történt a két Pest megyei baleset. Az egyik az M3-as autópályán, Bag mellett. Ott

buszbaleset történt, 22-en sérültek meg, közülük egy ember életveszélyes állapotban van, nyolcan pedig súlyosan megsérültek.

Az úttestről lesodródott, összetört autóbusz az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán, a 41-es kilométernél, Bag közelében Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A sérülteket a budapesti Honvéd Kórházba szállították. – mondta Golopencza Pál. Úgy tudjuk, hogy a turistákat szállító magyar busz árokba borult. Valószínűleg az egyik nagy szálloda buszáról van szó.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A busz utasai közül többen a baleset helyszínén, a védőkorlátok mellett várták, hogy tovább szállítsák őket. Nekik, a pillanatnyi sokkon kívűl, nem lett komoly bajuk. Vizsgálják a hatóságok, hogy miért borult fel a busz.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a buszon 38 utas és két sofőr utazott. Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pedig annyit mondott, hogy a busz a vadhálót átszakította, és 8-10 méterre az úttesttől áll, így forgalmi akadályt nem jelent.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A másik baleset a 441-es úton történt, Nagykőrösnél. Ott három autó ütközött össze: két teherautó és egy kocsi. Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, az előzetes információk szerint

a balesetben tizenheten sérültek meg, tizenketten könnyebben, öten súlyosan.

Ütközésben összetört járművek a 441-es úton, Nagykőrösnél Forrás: MTI/Donka Ferenc

Vattainé Székely Noémi, az ORFK sajtóügyeletese azt is mondta, hogy több szabálytalanságot is találtak a baleset helyszínén.

A személyautóban öt helyett hét ember utazott, köztük egy gyerek, de a kötelező biztonsági ülést nem használták.

Az egyik kisteherautó pedig a platóján szállított - szintén szabálytalanul - mezőgazdasági idénymunkásokat - fűzte hozzá. A Nagykőrösi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Ütközésben összetört járművek a 441-es úton, Nagykőrösnél Forrás: MTI/Donka Ferenc

Az Útinform a honlapján azt írta, hogy a baleset Nagykőrös és Kecskemét között történt. A teljes útzár miatt Kocsér és Lajosmizse felé lehetett kerülni.