Őrizetbe vették Czeglédy Csabát, az MSZP-s, DK-s ügyvédet

Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc ügyvédje, és a szombathelyi baloldali frakció vezetője
Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Csongrád megyei igazgatósága az MSZP-nek és a DK-nak is jogi képviseletet adó Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi képviselőt (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) - értesült a PestiSrácok.hu. Czeglédy több ügyben is képviselte Gyurcsány Ferenc DK-elnököt és Botka László szocialista kormányfő-jelöltet.
Vágólapra másolva!

A PestiSrácok.hu úgy értesült, hogy a Csongrád Megyei NAV Bűnügyi Igazgatóságnak nyomozói öt helyszínen – Szombathely, Sümeg, Budapest, Csabrendek – tartottak házkutatást. Összesen hat embert vettek őrizetbe, költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Czeglédy Csaba Forrás: MTI

A gyanú szerint a tettesek Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet működése során követhették el a csalást. A PestiSrácok.hu úgy tudja, hogy Czeglédy szombathelyi irodáját tegnap, ügyész jelenlétében feltörték, majd házkutatás tartottak, rendőrök jelenlétében. Ekkor

a baloldali politikust a rendőrök még nem tudták elérni, később azonban megtalálták, és társaival együtt a szegedi NAV épületébe vitték kihallgatásra, ahol kora délután őrizetbe vették őket.

A lap szerint az illetékes ügyészség mind a hat gyanúsított esetében kezdeményezte az előzetes letartoztatást, amelyről a Szegedi Járásbíróság csütörtökön dönt.

Keressük Czeglédy Csabát is. Ha további részleteket megtudunk, frissítjük cikkünket!

Frissítés: Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, szegedi polgármester, akit Czeglédy több ügyben is képviselt, egy közleményben megerősítette, hogy az ügyvéd-képviselőt őrizetbe vették. Azt írta, hogy etikai vizsgálatot indítanak és kezdeményezi, hogy az MSZP bontsa fel a szerződéseit Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával.

Váladzokat vár a Fidesz

A Fidesz számos kérdésre várja a választ az MSZP-től Czeglédy Csaba, őrizetbe vett szocialista politikussal kapcsolatban, egyebek közt arra kíváncsi, tudott-e Botka László miniszterelnök-jelölt a politikus "üzelmeiről". Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója elmondta, megdöbbentette őket, hogy újabb korrupciós botrányra derült fény.

Czeglédy Csabát korábban adócsalással is összefüggésbe hozták, sőt

felfüggesztett börtönbüntetést is kapott, de a szocialisták számítanak rá -

fogalmazott a politikus. A Fidesz választ vár arra is, hogy mennyit fizetett Czeglédy Csabának az MSZP, és Botka Lászlón kívül melyik szocialista politikusnak dolgozott még az ügyvédként is tevékenykedő férfi.