Vágólapra másolva!
Börtönnel fenyegette a nyomozó ügyészeket és bírákat a DK, mert szerintük Tátrai Miklós és Császy Zsolt - akiket három, illetve két és fél év börtönre ítéltek - ártatlanok a sukorói telekcserét vizsgáló ügyben.
Vágólapra másolva!

A DK elnöke Facebook-posztban reagált a Kúria Sukoró-ügyben hozott ítéletére. Szerinte az elítéltek ártatlanok, a nyomozók és a bírák a bűnösök. „A meghurcoltakat szabadon engedjük és teljes anyagi és erkölcsi kárpótlást fognak kapni.

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Varju László, a DK alelnöke pedig azzal fenyegette meg a sukorói telekcserét vizsgáló ügyészeket, bírákat, a legfőbb ügyészt, sőt az Országos Bírósági Hivatal elnökét is, hogy ha a DK hatalomra kerül, börtönbe zárja őket. „Ezek az emberek 2018 után oda fognak kerülni, ahova ma két ártatlan embert juttattak fideszes kérésre, börtönbe” – idézték őt az M1 kora esti híradójában.

A Kúria három, illetve két és fél év letöltendő börtönre

ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt, a 2008-as sukorói telekcsere ügyében Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit.

A kormány nevében Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter reagált a DK fenyegetőzésére. Szerinte

elfogadhatatlan, hogy valaki bírákat és ügyészeket fenyeget.

Magyarországon a bírák félelemtől mentesen hozzák a döntéseiket, ez egy olyan eszmény, amelyet meg kell védeni – tette hozzá.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, utoljára az 1950-es években fenyegették börtönnel a bírókat, ezzel pedig szerinte

Gyurcsány és pártja egy olyan „vörös vonalat” lépett át,

amely elfogadhatatlan egy politikustól.

A KDNP a demokrácia elleni súlyos támadásnak nevezte Gyurcsány Ferenc és a DK kijelentéseit.
Szél Bernadett, az LMP társelnöke szerint a DK elnökének el kell fogadnia és vállalnia kell a Sukoró-ügyben hozott ítéletet, Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke pedig úgy fogalmazott: a „gyurcsányi fenyegetőzés” nem járható út.