Ismert futballhuligán volt a veréssel fenyegető jobbikos

Szilágyi György
Budapest, 2015. június 17. Szilágyi György, a Jobbik vezérszónoka beszél az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvénynek az állam vagy önkormányzati vagyon gyarapításával összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. június 17-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A parlamentben Dömötör Csaba államtitkárt veréssel fenyegető Szilágyi György Jobbik-képviselő korábban ismert futballhuligán volt, az igazi kemény mag tagja. Több nagyobb balhéban is részt vett.
Vágólapra másolva!

A rettegett 2-es szektor törzstagja volt Szilágyi György, aki a parlamentben azzal fenyegette Dömötör Csaba államtitkárt, hogy "nyakon b*ssza" - írja a Ripost. Már húszévesen tagja lett ennek a huligánbandának, sőt hamarosan vezető szerepre tett szert.

A 2-es szektor nevű csoportot a 90-es évektől Európa szerte rettegték, többek között Brüsszelben, Koppenhágában és Szófiában is randalíroztak, szétvert kirakatokat, buszokat hagyva maguk mögött. Emiatt gyakran megbüntették a Fradit, a csapat több nemzetközi meccsét sem játszhatta saját stadionjában.

A kép jobb szélén látható Szilágyi György, a 2-es szektor egyik tagja Forrás: Ripost

Szilágyi 1992-ben már az ultracsoport egyik vezetőjeként utazott Pozsonyba, ahol kommandósok verték szét a fradistákat. A politikus később kitért a kérdés elől, vajon részese volt-e komolyabb balhéknak. Így mentegetőzött:

Nem vagyok büntetett előéletű.

Szilágyi jó barátja volt a ferencvárosi huligánok vezérének, a 2010-ben meghalt Karsai „Hypós" Ferencnek, lényegében a bandavezér helyetteseként tevékenykedett.

"Hypós" Ferenccel is jóban volt Szilágyi György, aki a kép jobb oldalán látható Forrás: Ripost

Szilágyi György országgyűlési képviselő ex-sógora, húga gyerekének apja az a Mikó Zoltán, aki egyfajta hősnek számít ezekben a körökben, ő ugyanis egy korábbi bűncselekmény, a Fradi-vonat felgyújtásának főszereplője.

Ezért akkor 3 év 6 hónap börtönre ítélték.

Az aktív futballhuligános korszaka után Szilágyi 2008-ban csatlakozott a Jobbikhoz, ahol hamar Vona Gábor kabinetvezetője lett.