Völner Pál: csak a migrációpártiak bírálják a civiltörvényt

Völner Pál ad inzterjút a Parlamentben 2017 március 20-án
Völner Pál ad inzterjút a Parlamentben 2017 márcoius 20-án
Vágólapra másolva!
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a tervezett civiltörvényt csak azok a szervezetek kritizálják, amelyek egyben bevándorláspártiak is. Völner Pál szerint ezek a körök nem az ország érdekét nézik. A tervezett módosítás egyébként a Magyarországon bejegyzett, több mint 60 ezer civil szervezet töredékét érintené.
Vágólapra másolva!

Azok a civil szervezetek kritizálják az új törvényt, amelyek nem az ország érdekeit tartják szem előtt - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek csütörtökön.

Völner Pál Fotó: Szabó Gábor - Origo

Völner Pál szerint valószínű, hogy ezek a szervezetek attól tartanak, hogy ha a törvényt elfogadják, és ezentúl fel kell tüntetniük, hogy mennyi pénzt kapnak külföldről, akkor kiderülhet, hogy Soros György támogatja őket.

Az államtitkár emlékeztetett rá, hogy szerdán zajlott a parlamentben a civil szervezeteket érintő törvény vitája, amelyben az ellenzéki pártok szerinte valótlanságokat állítottak.

Magyarországon összesen mintegy 62 ezer civil szervezet van és körülbelül a 20 százalékuknak van az új törvényben meghatározott mértékű bevétele,

ezek egy részének vannak bevételei külföldi forrásból. Völner szerint mindez jól mutatja, hogy nem a tervezett módosítással van a probléma, hiszen azt csak a migrációpártiak bírálják, a túlnyomó többségnek semmiféle ellenvetése sincs a törvénnyel.