Simicska már kézi vezérléssel irányítja a Jobbikot

Simicska politikus autóban politikus autóban Budapest, 1999.augusztus 31.
Lemondott tisztségéről Simicska Lajos, az APEH elnöke. A képen: Simicska Lajos távozik hivatalából.
MTI FOTÓ. Illyés Tibor
MTI FOTÓ. Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Már naponta ad visszautasíthatatlan tanácsokat Simicska Lajos milliárdos üzletember a Jobbiknak Damm Andrea veszprémi ügyvédnőn keresztül. Az összekötő személye azért is fontos, mert az ügyvédnő nagyon jó viszonyban van Vona Gáborral – írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

Bár sokáig titkolni próbálták a Jobbik és Simicska Lajos szoros szövetségét, ma már a tényeket senki sem vonja kétségbe. Az azonban még Vona Gábor híveit is meglepheti, hogy

a nagyvállalkozó újabban már napi kézi vezérléssel irányítja a pártot.

Naponta fogalmazza meg elvárásait, ad vissza nem utasítható tanácsokat – írta a Ripost.

Simicska tollba mondja elvárásait

Ehhez szükség volt egy olyan összekötőre, akinek a határozott, sőt erőszakos stílusáról közismert Simicska naponta tollba mondhatja elvárásait. A Ripost információi szerint például még abban sem dönthetett Vona Gábor, hogy ki legyen a jobbikos összekötő a nagyvállalkozó mellett. Maga Simicska nevezte meg a veszprémi jobbikos ügyvédnőt, Damm Andreát, akit jól ismert, és megbízhatónak tartott, alkalmasnak a kényes feladatra.

Simicska már kézi vezérléssel irányítja a Jobbikot Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ő az, akit a Blikk fotóriportere egy kézilabdameccsen lefényképezett Simicska Lajos, a vállalkozó felesége és a fiuk társaságában, az immár nyíltan jobbikos üzletember VIP-páholyában. A Jobbik politikusnője Simicska Lajos szűkebb környezetében, Veszprémben él, többször próbálkozott már a választásokon, mindeddig sikertelenül. Az összekötő szerepére azért is találhatta alkalmasnak Simicska, mert Damm Andrea bírja Vona Gábor bizalmát is.

Biztos befutó hely

Damm Andreának összekötő szolgálataiért cserébe információink szerint

biztos befutó helyet ígért Simicska és Vona

a Jobbik rövidesen közösen összeállítandó országos listáján. Damm Andrea a kényes pozíció elnyerése óta az együttműködés keretében napi kötelességének érzi, hogy szinte "kisdiákként" megossza, kommentelje, lájkolja a Facebookon Simicskáék valamennyi politikai megnyilvánulását.

Mint arról korábban beszámoltunk, a második Orbán-kormány idején a Jobbik nem fukarkodott a jelzős szerkezetekkel és a szándéknyilatkozatokkal, ha Simicska Lajos és a Fidesz kapcsolatát kellett ostorozni.

Vona Gábor pártelnök már Simicska kottájából játszik Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Simicska beállt a Jobbik mögé

Trágár, gyakran nyomdafestéket nem tűrő szavakkal a választópolgárokat nemhogy megszólítani nem lehet, de azok

még a megmaradt jobbikos tábort is elbizonytalaníthatják

– mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője Simicska Lajos és fiának legutóbbi napokban tett nyilatkozatairól. Szerinte az üzletember nyilvánvalóan beállt a Jobbik mögé, és minden erőforrását a párt 2018-as győzelmére tette föl.