A Google tudományos főnöke és a CERN fizikusa is a Brain Bar Budapesten

Brainbar BP
Vágólapra másolva!
Elindult Európa legnagyobb jövőfesztiválja, a Brain Bar Budapest új weboldala. A júniusi fesztivál legfrissebb előadói mellett már a teljes program, és a napijegyek is elérhetők.
Vágólapra másolva!

A Magyarország leginspirálóbb eseményének választott Brain Bar Budapest teljes programja elérhetővé vált a fesztivál megújult honlapján. A júniusi témák között szerepel a

mesterséges intelligencia jövője, a nagyvárosok és a média átalakulása, a technológia és a szex kapcsolata, sőt az időutazás

lehetőségei is.

Európa legnagyobb jövőfesztiválja a Brain Bar Budapest Forrás: Origo

A látogatók idén is három teljes napig lehetnek részesei a világ legkiemelkedőbb gondolkodóival folytatott párbeszédnek. Az érdeklődőknek mostantól napijegyek vásárlására is lehetőségük van. Akik legalább három barátjukkal együtt érkeznek az eseményre, csoportkedvezményt kapnak.

A programmal együtt a szervezők tíz új előadót is bejelentettek. Budapestre érkezik a

Google tudományos vezetője, Észtország volt elnöke, a Higgs-bozon egyik felfedezője és a Sea Shepherd környezetvédő mozgalom igazgatója is.

  • Greg Corrado: A Google tudományos vezetője és a Google Brain Project társalapítója. A mesterséges intelligencia, a számítógépes idegtudomány és a gépi tanulás szakértője.
  • Pamela Druckerman: Párizsban élő amerikai újságíró. Modern gyermeknevelésről szóló könyveit a téma leghíresebbjei között tartják számon. A Time magazin a világ legbefolyásosabb emberei közé választotta.
  • James Beacham: A CERN Nagy Hadronütköztetőjének kísérleti fizikusa. A Higgs-bozont felfedező csapat tagjaként új részecskék létezésének bizonyítékaira vadászik.
  • Toomas Hendrik Ilves: Észtország korábbi elnöke, a világ egyik vezető gondolkodója a digitális állam és a kiberbiztonság területén.
  • Kevin Kelly: Író, környezetvédő, a digitális kultúra világszerte ismert guruja. A Wired magazin alapítója, aki Steven Spielberg Különvélemény című filmjének futurológiai tanácsadója volt.
  • Peter Hammarstedt: A Sea Shepherd környezetvédő mozgalom igazgatója. A Bob Barker hajó kapitányaként felállította a leghosszabb tengeri üldözés világrekordját: 10000 tengeri mérföldön és 110 napon át hajszolt egy Interpol által körözött orvhalász hajót az óceánon.
  • Alexa Clay: A "The Misfit Economy" című bestseller társszerzője, amelyet a Világgazdasági Fórum 2015 legkiemelkedőbb üzleti olvasmánynak választott.
  • Steven Leckart: Író, filmkészítő és dokumentarista, a Cabin Porn társalapítója. Független dokumentumfilmeket készít olyan témákban, mint a zeneipar átalakulása, a technológiai forradalom és a kontinenseken átívelő drogkereskedelem.
  • On The Spot: Cseke Eszter és S. Takács András díjnyertes digitális újságírók. Rendhagyó műsorukkal körbeutazták a világot, és olyan vezetőket interjúvoltak meg, mint Ban Kimun vagy Evo Morales.
  • Karin Kloosterman: Biológus és sorozatvállalkozó. Legújabb cége fejlesztette ki a növények nyelvén értő robotot, Eddyt. Jelenleg a Marson is termeszthető élelmiszerek tervén dolgozik, hogy élelmet biztosítson a következő évezred földlakóinak.

A Brain Bar Budapestet június 1–3. között rendezik a belvárosi Erzsébet téren. A fesztiválra több mint hétezer embert várnak. A program és a jegyek ezen az oldalon érhetők el, a diákok és a tanárok itt találnak regisztrációs felületet.