Csoportos erőszak miatt vádemelés a jobbikos politikus fiai ellen

Vágólapra másolva!
Vádemelési javaslattal zárult az a rendőrségi nyomozás, amelyben Sneider Tamás jobbikos alelnök két fia is érintett. A gyanú szerint S. Márk és S. Erik heves megyei cigány családokkal erőszakoskodott, ezért akár 8 évet is kaphatnak. 
Vágólapra másolva!

Hónapokig tartó rendőrségi nyomozás fejeződött be a napokban Sneider Tamás jobbikos politikus fiaival szemben, az ügy vádemelési szakaszba került – írja a Ripost. Eszerint a büntetőeljárás azért indult meg, mert a Jobbik alelnökének két fia, S. Márk és S. Erik heves megyei falvak cigány családjaival szemben léptek fel erőszakosan: megverték őket. A rendőrség álláspontja az, hogy mindketten megalapozottan gynúsíthatók közösség tagja ellen elkövetett csoportos erőszakkal.

A rasszista indíttatású tettlegesség felső büntetési tétele akár 8 év is lehet.

A Ripost cikke a részletekről is beszámol, ezek szerint a korábban maga is "hírhedt verekedőként" ismert Sneider fiai tagok a Betyárseregben, ez a csapat támadta meg a roma családokat.

A lap úgy tudja, hogy a vezető jobbikos politikus próbált közbelépni az ügyben, és valamilyen módon befolyásolni igyekezett a büntetőeljárást.

Az ügyben illetékes Heves megyei rendőrkapitányság éppen ezért, elfogultság miatt átadta az ügyet a Nógrád megyei rendőrségnek. Itt aztán lefolytatták a nyomozást, és néhány napja vádemelési javaslattal éltek az egri ügyészségen. A Sneider fiúk érdemi védekezést nem terjesztettek elő.

Sneider Tamás közleményt küldött ki az MTI-nek az üggyel kapcsolatban. Ebben azt állítja, hogy nincs folyamatban semmilyen büntetőeljárás a fiai ellen.

A jobbikos alelnököt már elítélték hasonlóért

A Jobbik alelnöke a 90-es évek elején maga is elkövetett hasonló, rasszista bűncselekményt. Sneider 1992-ben garázdaság miatt felfüggesztett börtönt kapott, mert megvert egy cigány embert. Az akkori ítélet szerint a férfit társaival együtt üldözte, leütötte, majd a földre került férfit többen is ütötték.