Kétfarkú cicapárt lett a Jobbikból

Vágólapra másolva!
Eladták a párt lelkét, egy jobboldali tömörülésből egy kilúgozottat, "egy nemzeti pártból egy kétfarkú cicapártot" csinált, ami bármire képes, csak kapjon egy kis hatalmat - mondta Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Vona Gábornak, a Jobbik elnökének a parlamentben.
Vágólapra másolva!

Vona Gábor (Jobbik) napirend előtt a lázadás évének nevezte 2018-at, amikor szerinte pártja leváltja a kormányt. Azt ígérte, ezt követően megvédik az országot, helyreállítják a demokráciát és növelni fogják az ország versenyképességét. A szerinte meglevő nemzetközi elszigeteltségünket is mérsékelni kell, valamint a társadalom állítólagos megosztottságát.
Példátlan támadásnak nevezte azt, ahogyan az Állami Számvevőszék fellépett pártjával szemben, négy hónappal a választás előtt. Szidta Orbán Viktor miniszterelnököt, aki szerinte az eljárással megpróbálja megsemmisíteni az ellenzék legerősebb pártját, hogy diktatúrát valósíthasson meg. Közölte: pártja tüntetésre készül a számvevőszék eljárása ellen.

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta: a Jobbik elnöke éppen akkor hozza fel a korrupció kérését, amikor a legsúlyosabb korrupciós botrányba keveredtek, egy oligarcha felvásárolta őket, majd ezután a választóknak könyörögnek pénzért.
Szerinte

eladták a párt lelkét, egy jobboldali tömörülésből egy kilúgozottat, "egy nemzeti pártból egy kétfarkú cicapártot" csinált, ami bármire képes, csak kapjon egy kis hatalmat.

Azt is mondta: Pongrácz Gergely testvére is arra szólította fel a Jobbik vezetőjét, távolítsa el irodájából az 1956-os hős fényképét, mert méltatlan az emlékére. Az államtitkár szerint Vona Gábornak inkább szellemi és anyagi szponzorainak képét kellene kihelyeznie: Havas Henrikét, Heller Ágnesét és Simicska Lajosét.