Fegyverek, robbanószerek: 17 hungaristát gyanúsítanak

Nemzeti Arcvonal fegyverek hungaristák
Vágólapra másolva!
Lezárta a nyomozást és vádemelést javasol a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - mondta Opauszki András, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda felderítő főosztályának vezetője.
Vágólapra másolva!

A hungarista szervezet elleni nyomozás során 17 embert gyanúsítottak meg, és közösség tagja elleni erőszak előkészülete, illetve lőfegyverrel, lőszerrel, robbanóanyaggal visszaélés miatt javasolnak vádemelést az ügyészségnek.

A nyomozás alatt összesen ötven helyszínen tartottak házkutatást, bűnügyi szemlét,

találtak több mint száz fegyvert - köztük sorozatlövő karabélyokat, pisztolyokat - több mint 18 ezer lőszert, csaknem egykilónyi robbanóanyagot és hat kilogramm lőport.

A hungaristáktól lefoglalt fegyverek Forrás: ORFK/Antal N.

Az NNI ellenőrizte az internetes tartalmakat, embereket, kapcsolatrendszereket azonosított. A nyomozásban az NNI 269 munkatársa mellett részt vettek más rendvédelmi szervek, köztük a Terrorelhárító Központ, a Készenléti Rendőrség, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és a területileg illetékes rendőri szervek szakemberei.

Még tavaly novemberben három embert le is tartóztattak, ketten közülük most házi őrizetben vannak, egy lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

Opauszki András, elmondta: a gyanúsítottak 17 és 58 év közötti férfiak. A nyomozás több mint tízezer oldalas iratanyagát megküldik az ügyészségnek.
Péntek délelőtt jelentette be a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy vádat emelt a tavaly októberi bőnyi rendőrgyilkosság ügyében - az a bűncselekmény is egy, az MNA-val összefüggő házkutatás során történt.