A migrációs szakértő szerint messze még a gondok megoldása

migránsok vonulnak
Migrants wait to be rescued by the Aquarius rescue ship run by non-governmental organisations (NGO) "SOS Mediterranee" and "Medecins Sans Frontieres" (Doctors Without Borders) in the Mediterranean Sea, 30 nautic miles from the Libyan coast, on August 2, 2017. Italy on August 2, 2017 began enforcing a controversial code of conduct for charity boats rescuing migrants in the Mediterranean as new figures revealed a sharp drop in the numbers of people arriving from Libya. / AFP PHOTO / Angelos Tzortzinis
Vágólapra másolva!
Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán mondta el: bár a 2015-16-ban hatalmas vitát kiváltó döntés-előkészítések után az idei év nyugodtabb légkört hozott, még messze van a megoldás a menekültügyi rendszerrel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Gálik Zoltán az M1 aktuális csatornán vasárnap azt mondta:

Gálik Zoltán arról is szólt, hogy ennek a rendszernek része lenne egy "vészhelyzeti mechanizmus" is, amelyről jelenleg is politikai viták vannak.

Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense (b) és Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója a Függetlenségi népszavazás Skóciában - értelmezések és kitekintés címmel rendezett előadáson Budapesten a Magyarság Házában. MTI Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos

- fogalmazott Gálik Zoltán.

A brit EU-kilépésre, a Brexitre kitérve közölte: majdnem másfél év telt el az arról szóló népszavazás óta, és még mindig tisztázatlan a jövőbeli kapcsolatok helyzete.

Felhívta a figyelmet arra, hogy bizonytalan a belpolitikai helyzet Nagy-Britanniában, miután Theresa May kormányfő megpróbálta megerősíteni hatalmát egy előrehozott választással, de annak következményeit csak koalícióval tudta "túlélni".

A Corvinus Egytem docense úgy fogalmazott:

Gálik Zoltán arra is felhívta a figyelmet:

súlyosan érintené az európai gazdaságot, ha a britek megállapodás nélkül távoznának az unióból.


Gálik Zoltán szólt arról is, hogy az egész német politikai rendszer átalakuláson megy keresztül, az elmúlt ötven év vezető pártjai, a szociáldemokraták és a kereszténydemokraták sok szavazót vesztettek a legutóbbi választásokon, ezért került nehéz helyzetbe Angela Merkel kancellár.