Megszüntette a bíróság Vizoviczki László házi őrizetét

Vizoviczki László az utolsó szó jpogán olvassa fel saját védőbeszédét a Fővárosi Törvnyszéken 2016 április 28-án Vizoviczki László az utolsó szó jpogán olvassa fel saját védőbeszédét a Fővárosi Törvnyszéken 2016 április 28-án
Vizoviczki László az utolsó szó jogán olvassa fel saját védőbeszédét a Fővárosi Törvnyszéken 2016 április 28-án.
Vágólapra másolva!
Megszüntette a Fővárosi Ítélőtábla az adócsalással és rendőrök megvesztegetésével is vádolt Vizoviczki László házi őrizetét, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben – tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t a táblabíróság sajtóosztálya. Vizoviczki tavaly nyár óta volt 250 millió forintos óvadék ellenében házi őrizetben. A végzés nem jogerős.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtábla 2017. december 11. napján hozott végzésével megszüntette Vizoviczki László házi őrizetét, és a vádlottal szemben a másodfokú eljárás befejezéséig Budapest közigazgatási területére vonatkozóan lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A 2016 nyara óta 250 millió forintos óvadék ellenében házi őrizetben lévő egykori diszkótulajdonos a bíróság szerint az átlagosnál lényegesen jobb és rendezettebb családi körülmények között él, a lakhatása, megélhetése biztosított, vagyoni helyzete rendezett, és hat kiskorú gyermeke ugyancsak Magyarországhoz köti, ezek a körülmények pedig a szökés, illetve elrejtőzés veszélyének közvetlensége ellen hatnak.

Vizoviczki László az utolsó szó jogán olvassa fel saját védőbeszédét a Fővárosi Törvnyszéken 2016 április 28-án. Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Fővárosi Ítélőtábla arra is hivatkozott, hogy Vizoviczki nem sértette meg a házi őrizetet, amit nyomkövetővel ellenőriztek.

Az Ítélőtábla azt is közölte, hogy a házi őrizet további fenntartása az eljárás jelen szakaszában a fenti körülményekre figyelemmel még akkor sem indokolt, ha a szökés és elrejtőzés veszélyének közvetlensége teljes egészében nem szűnt meg.

A táblabíróság utalt arra is, ha az elsőfokú ítélet jogerőssé válik, Vizoviczkinak már csak tizenegy hónapra kell visszamennie a börtönbe, mert a többit előzetesben és házi őrizetben már letöltötte. A végzés nem jogerős.

Vizoviczkit még áprilisban ítélte hét év börtönre és 600 millió forintos vagyonelkobzásra felbujtóként, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt első fokon a Fővárosi Törvényszék. Emellett több főrendőrrel együtt bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel is vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.