Kozma atya: Bátrak vagyunk közel lépni a bajba jutott emberekhez

Vágólapra másolva!
Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat elnöke az M1 csatornán hétfőn este beszélt az MTVA Jónak lenni jó adománygyűjtési akciójáról, amely során 290 millió Forint gyűlt össze a Szeretetszolgálat javára magánadományokból.
Vágólapra másolva!

Kozma atya elmondta, annak külön örül, hogy sok pénz jött össze a kisebb adományokból, a 250 Forintos betelefonálásokból is. A Szeretetszolgálat elnöke ennek kapcsán elmondta, hogy

Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat elnöke Forrás: Hirado.hu

Beszélt arról is, hogy a Szeretetszolgálat abban különbözik más karitatív szervezetektől, hogy ők programok alapján dolgoznak, jelenleg száz körüli programjuk van folyamatban.

A Máltai Szeretetszolgálat elsősorban társadalmi kérdésekkel találkozik és nem térnek ki azok elől, hanem elkezdik vizsgálni, hogy ezek a problémák miért jöttek létre és megpróbálják orvosolni azokat.

Ha úgy tűnik, hogy a megoldás, amit egy adott problémára találtak jó, akkor állnak a nyilvánosság elé. Példaként említette ezen programok közül: cigánytelepek felzárkóztatását, gyerekesély programokat, a biztos kezdet háza programot. Emellett kiemelte az önkormányzatokkal való szoros együttműködés fontosságát.

Kozma atya beszélt arról is, amiről korábban az Origo is beszámolt, hogy a debreceni tragédiát elszenvedett család megsegítésére azonnal felajánlott a Máltai Szeretetszolgálat félmillió forintot.


Kozma atya megjegyezte: „

Kozma atya beszámolt arról is, hogy ezeknek az embereknek, igazán szükségük van az „igenre", hogy valaki azt mondja nekik, hogy "helyed van az életemben."