Havas Henrikről még kérdezni sem lehetett Vona Gábort

Vona Gábor a Jobbik elnöke
Győr, 2017. szeptember 20. Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a párt miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a győri Belga Étteremben tartott fórumon, ahol bemutatta a Jobbik két győri országgyűlési képviselőjelöltjét 2017. szeptember 20-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Csak az Állami Számvevőszék Jobbikot elmarasztaló tervezetéről lehetett feltenni kérdéseket Vona Gábornak a párt nemzetközi sajtótájékoztatóján. Az Origo a Jobbik elnökéről könyvet író Havas Henrik botrányos ügyeiről érdeklődött volna, de úgy látszik, hogy a balliberális ikon ügye sokkal kínosabb a pártnak, mint a számvevőszék tervezett büntetése. Nem engedték, hogy feltegyük kérdéseinket.
Vágólapra másolva!

Vona Gábor, a Jobbik elnöke nemzetközi sajtótájékoztatót hívott össze az Állami Számvevőszék jelentése kapcsán.

A jelentésben 660 millió forintos büntetést helyeztek kilátásba

a párt számára, mert tiltott támogatást kaptak. Az Origo az eseményen a Vonáról könyvet író Havas Henrik szexuális zaklatási botrányáról kérdezte volna a pártelnököt.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Csakhogy kizárólag az ÁSZ jelentéstervezetével kapcsolatban lehet kérdéseket feltenni Vonának. Mindez azért különösem érdekes, mert azt mutatja, hogy

a Jobbik számára még az ÁSZ tervezett büntetésénél is - bizonyos tekintetben - sokkal kínosabb ügyek vannak napirenden,

amik mélyen megosztják a párttagságot. Nem lehetett kérdezni a Morvai Krisztina EP-képviselő távozása kapcsán kialakult vitáról, valamint az Origo tudósítója nem kérdezhette meg a sajtótájékoztatón, hogy az egyszerű Jobbik párttagság körében mekkora felháborodást okozott a szexuális ragadozó Havas könyve a pártelnökről. És hogy maga Vona Gábor mit gondol az ügyről, és elvárja-e, hogy a róla írt könyv szerzője bocsánatot kérjen a zaklatott és megalázott nőtől.

A kínos ügyek miatt az utóbbi időben Novák Előd, Dúró Dóra, és a párt nagy befolyásaal bíró alelnöke, Toroczkai László is nyíltan bírálta Vona Gábor egyelőre teljes kudarcot hozó baloldali fordulatát.