Minden rekordot felülmúlt a részvétel a nemzeti konzultáción

Vágólapra másolva!
Minden eddigi rekordot felülmúlt a nemzeti konzultáción való részvétel, amelyen a pénteki összesítés szerint 2 301 463-an vettek részt - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója Budapesten.
Vágólapra másolva!

Hidvéghi a Fidesz nevében köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a nemzeti konzultációban,

és visszaküldte vagy az interneten kitöltötte a kérdőívet.

Hangsúlyozta, a minden rekordot felülmúló óriási részvétel jelzi, hogy pártokon átívelő ügyről van szó, amit az ellenzéknek is érdemes lett volna elfogadni a magyar emberek véleménynyilvánításának támadása helyett.

A Fidesz a nemzeti konzultációval párhuzamosan egy tájékoztatási akciót is indított annak érdekében, hogy elmondják véleményüket a Soros-tervről és meghallgassák az emberek álláspontját ezekről a kérdésekről. Az elmúlt hetekben az országjárás keretében összesen 208 nyilvános fórumot tartottak 164 településen, 57 előadó részvételével és közel 40 ezer emberrel találkoztak - ismertette a szóvivő.
Hidvéghi szerint az elmúlt hetekben óriási erők mozdultak meg azért, hogy elhallgattassák a magyarok véleménynyilvánítását, megkérdőjelezzék annak súlyát, hitelességét. Szerinte jól látható, hogy

- tette hozzá.
Közölte: Soros György el akarja takarítani az útból az Orbán-kormányt, el akarja mozdítani azt a kormányzatot, amely a leghatározottabban szembe megy a migrációpárti, betelepítéspárti Soros elképzelésekkel. Soros szövetségesei Brüsszelből üzennek a magyar kormánynak, hogy el kell fogadni a kötelező kvótát, és, aki szembe megy ezzel, azt meg kell büntetni.

- hangsúlyozta.
Mint fogalmazott, az ellenzék korábban, két éve tagadta, hogy létezne bevándorlási probléma, most pedig tagadják a Soros-tervet, de közben minden olyan döntést, előterjesztést megszavaztak és támogattak Brüsszelben, amelyek a Soros-tervben szereplő konkrét javaslatokat ülteti át az európai jogszabályok területére.
A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az ellenzéki pártok sorra próbálják hitelteleníteni a konzultációt, mert bevándorláspártiak és nem akarják, hogy az emberek véleményt mondjanak ezekről a kérdésekről. Ezzel szemben a Fidesz úgy látja, hogy

a bevándorlás kérdése nem pártügy, hanem nemzeti ügy, ezért mindent el fog követni annak érdekében, hogy a magyar emberek véleményét tükröző álláspontot képviseljen,

és azok érdekeit védje mások érdekeivel szemben.