Ezért halt meg a hármas ikrek édesanyja

Vágólapra másolva!
A 32 éves édesanya egy ritka szindróma miatt halt meg nem sokkal hármas ikrei születése után – olvasható a Cívishír oldalán.
Vágólapra másolva!

A hajdúszoboszlói kismama már terhessége 26. hetétől a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján feküdt, betegsége súlyosbodása miatt pedig a 32. hétben orvosai a császármetszés mellett döntöttek december 15-én.

Mira, Léna és Milán jó állapotban született, 1 300 és 1 600 gramm közötti súllyal, édesanyjuk viszont pár órával a műtét után meghalt.

"Az édesanyát a szülést követően a HELLP szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezeltük. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszobai műtőben, majd néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. A Klinikai Központ munkatársai azonnal megkezdték a kismama újraélesztését, csatlakozott hozzájuk a FőnixMed speciális resuscitatiós teamje is. Keringését átmenetileg sikerült újraindítani, de a további 50 perces komplex szakszerű ellátás ellenére elvesztettük az édesanyát.

Az újraélesztést végző klinikai szakemberek több órán keresztül küzdöttek a kismama életéért, megmentésére mindent megtettek. A tragikus veszteség méltóság- és kegyeletteljes kezelésére a jelen lévő családtagok számára a szülőszoba egyik helyiségét kegyeleti szobaként bocsátottuk rendelkezésre.

Az ikrek az újszülött osztályon vannak, egészségesek, ellátásukhoz, annak megszervezéséhez a Debreceni Egyetem klinikája minden lehetséges segítséget megad.

Az eset a klinika dolgozóit is mélyen megrendítette" – olvasható a klinika közleményében.