Agresszív, erőszakos férfi a népligeti gyilkosság gyanúsítottja

Népliget bűnügyi bevetés
A BRFK bűnügyi bevetési osztálya a Népligetben
Vágólapra másolva!
A Budai Központi Kerületi Bíróság december 22-én megtartott nem nyilvános ülésen egyhónapra előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, akit a BRFK Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya Budapesten, a Népligetben elkövetett gyilkossággal is gyanúsít.
Vágólapra másolva!

"A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított előzetes letartóztatását a szökés és elrejtőzés, valamint a
bűnismétlés veszélye miatt indítványozta, míg a gyanúsított védője az ügyészi indítvány elutasítását,
és lakhelyelhagyási tilalom, illetve házi őrizet elrendelését kérte. A végzés szerint az ügyészi indítvány megalapozott volt" - olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A BRFK bűnügyi bevetési osztálya a Népligetben Forrás: Origo

Az indoklás szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016 őszén, Budapesten a
Népligetben egyik éjszaka

olyan súlyosan megvert egy 40 éves nőt, hogy az a helyszínen meghalt.

Egy évvel később, 2017 decemberének egyik estéjén pedig Kőbányán támadt rá egy nőre, akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba.

- írták.

Brutális ember a népligeti támadó

A végzés szerint a bűncselekmények tárgyi súlya kiemelkedő, a kiszabható büntetés mértéke pedig olyan nagy, hogy ez a tény már önmagában szükségessé teszi, hogy előzetes letartóztatásba kerüljön. A közlemény szerint a bűncselekmények jellege, és a

"gyanúsított személyiségjegyei"

is ezt indokolják. A bűncselekmények jellege rendkívül brutális, az elkövetési mód kifejezetten agresszív, erőszakos személyiségre utal.

Néha az utcán aludt

Azt írják, a férfinek van bejelentett lakóhelye, de nem ott lakik, tartózkodási helyeit
folyamatosan változtatja,

vagy az utcán él, hajléktalan.

Minderre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogyha szabadon védekezhetnek, megszökne és elrejtőzne. Előzetesben legfeljebb január 22-ig maradhat. A végzés jogerős.

A rendőrség délelőtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen Bucsek Gábor, rendőr vezérőrnagy elmondta, hogy a 29 éves budapesti férfi, S. Krisztián beismerő vallomást tett és a helyszínen meg is mutatta, hogy végzett a nővel a Népligetben.