Egyszemélyes cellát követel a Teréz körúti robbantó

Teréz körúti robbantás P. László
Feltételezett Teréz körúti robbantó a Budai Kózponti Bíróságon 2017 április 320-án.
Vágólapra másolva!
Saját bevallása szerint elviselhetetlenek a cellatársai a Teréz körúti robbantással gyanúsított 24 éves P. Lászlónak. A férfi ügyvédjén keresztül panaszt nyújtott be a börtön parancsnokságánál. Azt írta, zaklatják az orvosi vizsgálaton, és kér egy új cellát. 
Vágólapra másolva!

mondta a Blikknek Szikinger István, a Teréz körúti robbantás vádlottjának ügyvédje, és arról is beszélt, hogy a vádiratra várnak, amit még mindig nem kaptak meg.

Életfogytiglant kaphat

P. László a Budai Központi Bíróságon 2017. áprilisban Fotó: Szabó Gábor - Origo

A 24 éves férfit több ember ellen elkövetett gyilkossági kísérlettel és robbanószerrel való visszaéléssel gyanúsítják, mert tavaly szeptember 24-én

szögekkel megnövelt hatású pokolgéppel támadt egy gyalogos rendőrjárőr párosra a budapesti Király utcánál.

Néhány hónapnyi tagadás után P. László végül beismerő vallomást tett, és egy évvel később részletesen beszámolt a robbantás előkészületeiről. Elmondta, hogy az

interneten talált leírás alapján állította össze először a robbanóanyagot,

ebből készítette a pokolgépet, amelyet ki is próbált.

A Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjének elfogásáról készült videofelvétel egyik kockája Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem evilági erők?

Elfogása után a tűzszerészek fel nem használt robbanóanyagot találtak abban a présházban, amit nem sokkal korábban vásárolt kísérletezésre.

- írja a Blikk, majd azt is hozzátették, a férfi vallomása szerint évek óta nem evilági erők akarják rákényszeríteni az akaratukat.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Azt is mondta, ez történt a robbantás éjszakán is.

Nem sokkal ezután pedig kiderült, hogy e-mailt küldött a Belügyminisztériumnak amiben pénzt követelt azért, hogy ne hajtson végre újabb támadást. Ügyvédje akkor azzal védekezett, hogy P. László nem írhatta írta a fenyegetést, mivel több olyan szó is olvasható benne, amit a férfi sosem használ, és a helyesírása is jobb ennél. P. Lászlót kétszer vizsgálták meg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben. Épelméjűnek minősítették.