Az ellenzéki pártok feltűnési versenyben vannak

Illegális bevándorlás - Sajtótájékoztató Röszkén
Dömötör Csaba
Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Időknek  adott interjút. Ebben elmondta, hogy miközben az ellenzéki pártok "feltűnési versenyben" vannak, nem tudni, hogyan vinnék előre az ország ügyét. A parlamenti államtitkár elmondta, hogy szerinte "Magyarország ennél azért tényleg jobb ellenzéket érdemel". Dömötör az elmúlt években elért teljesítményt is hangsúlyozta, valamint a nemzeti konzultáció egyértelmű eredményéről is beszélt.
Vágólapra másolva!

Szétesett ellenzék

Az államtitkár az interjúban azt mondta:

Az MSZP a totális szétesés állapotában van, amit az is mutat, hogy "szezonális miniszterelnök-jelöltjük" egy másik pártból érkezik. Eközben szerinte "csendes násztánc" zajlik a DK-val, míg a baloldalon "még most is Gyurcsány osztja a lapokat".


Az államtitkár szerint a Jobbik sem lehet kihívója a Fidesznek,

A parlamenti vitákból úgy látszik, mintha az ellenzék részéről egyre több lenne a személyeskedés és az agresszió - vélekedett. Szerinte az ellenzéki pártok feltűnési versengésben vannak. Abban versenyeznek, hogy ki tud nagyobb képtelenséget állítani.

- nyilatkozta Dömötör.

Dömötör Csaba Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Magyarország komoly eredményeket tud felmutatni

Dömötör Csaba hangsúlyozta, Magyarország komoly eredményeket tud felmutatni hiszen:

  • Több mint 700 ezer új munkahely jött létre, még soha nem dolgoztak ilyen sokan a rendszerváltás óta.
  • Egyre jobban megéri dolgozni, folyamatosak a béremelési programok.
  • Tovább erősödik a családtámogatási rendszer.
  • Januárban ismét nőnek a nyugdíjak.
  • Miközben csökken a kisvállalkozások adója.
  • Csökkennek a munkaadói adók és az internet áfája is.

- jelentette ki a parlamenti államtitkár.

Nemzeti konzultáció: egyértelműek az eredmények

A Soros-tervvel kapcsolatos nemzeti konzultációról Dömötör Csaba azt mondta, az eredmények egyértelműek: a magyarok nem szeretnék, ha a hazájuk bevándorlóországgá válna. Szerinte, ha "számítanak a demokratikus értékek", akkor sikerült hatni a konzultációval a brüsszeli döntéshozókra.

Dömötör hangsúlyozta:

azért volt aktuális a konzultáció, mert "uniós szinten most lett igazán éles a betelepítés témája körül zajló politikai küzdelem. Most akarják ugyanis véglegesíteni a betelepítés jogi kereteit".

Az államtitkár elmondta azt is, hogy Budapest Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa. Ez köszönhető a rendvédelmi szervek jól szervezettségének, és

Szerinte a biztonság és az identitás kérdése nemcsak Magyarországon, hanem a legtöbb európai országban az első számú politikai téma.

A választók mindenhol keményen büntetik azokat a pártokat, amelyek nem veszik figyelembe az aggodalmaikat.

"Nem zárhatjuk ki, hogy egyes baloldali pártok azért is erőltetik a bevándorlást, mert ettől új szavazókat remélnek" - jelentette ki Dömötör Csaba.