Bayer: Liberális diktatúra van

Futaki Attila – Tallai Gábor: Budapest angyala című
képregény bemutatója, Terror Háza, Bayer Zsolt író, újságíró, publicista
2017.03.29.
Futaki Attila – Tallai Gábor: Budapest angyala című képregény bemutatója, Terror Háza. Bayer Zsolt író, újságíró, publicista 2017.03.29.
Vágólapra másolva!
A liberális diktatúráról és a 2018-as választások tétjéről is beszélt Bayer Zsolt a Figyelőnek adott exkluzív interjújában. Az író, publicista szerint 2018 áprilisában nem csak a következő négy évről szavaznak a magyarok.
Vágólapra másolva!

„Most az a tét, hogy ez az ország megmarad-e olyannak, amilyennek ezt megörököltük, és ahogyan tovább akarjuk adni" – így fogalmazott a 2018-as választás tétjéről Bayer Zsolt. A publicista a Figyelőnek adott exkluzív interjújában azonban főként nem a napi politikáról, hanem értékrendjéről és világnézetéről beszélt.

Bayer szerint ma a világon mindenhol liberális diktatúra van,

de ahogy eddig egyetlen diktatúra, úgy ez sem tart majd örökké. Bayer hozzátette: „a mai liberalizmusnak valami teljesen torz képe van a szabadságról. És ez a liberális diktatúra, ennek a torz szabadságértelmezésnek a megvalósítására irányul."

Bayer Zsolt: Ez nem szabadság, hanem elmebaj Fotó: Hirling Bálint - Origo

Bayer a divatos gender-elméletről megjegyezte: „ma a nyomorult nyugati ember abban látja az élet értelmet, a boldogulásnak és a szabadságnak a felső fokát, hogy legyen egy harmadik végcél, amire az a jel van kitéve, hogy se nem kisfiú, se nem kislány. Lehet azt mondani, hogy ez a szabadság, de

szerintem ez nem szabadság, hanem ez elmebaj."

Az író szerint ennek a folyamatnak a megfékezésére az egyetlen megoldás, ha 'visszarégiesülünk'.

A napi politikai közegről Bayer a Figyelőnek azt mondta, hogy egyszerű, mint egy faék, ami nem inspirálja az embereket, hogy beleszálljanak. De emlékeztetett, egy sorsdöntő választás előtt állunk.
Az interjút teljes terjedelmében a Figyelő legfrissebb karácsonyi duplaszámában olvashatja el.