Az MSZP-s Simonka nemcsak fogyasztotta, hanem árulta is a kábítószert

Vágólapra másolva!
Bár a Simonka Csabán elvégzett gyorsteszt negatív lett, később a véréből kimutatták, hogy fogyasztott kábítószert, sőt másoknak is értékesített ismeretlen forrásból származó drogokat - értesült a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

Az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte zsarolás, ügyvédi visszaélés és kábítószer-kereskedelem gyanújával.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta, hogy a kényszerintézkedést a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt rendelték el, ám a döntés nem jogerős, mert azzal szemben a gyanúsított és az ügyészség is fellebbezett.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint az ügyvédként is tevékenykedő Simonkánál tartott

házkutatás során kábítószert és annak fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak. Emellett a gyanúsított személy ismeretlen forrásból származó kábítószert is értékesített másoknak.

A bűncselekmények gyanúját a házkutatás során felvett jegyzőkönyvek mellett tanúk vallomásai, a beszerzett híváslisták, az igazságügyi írás- és okmányszakértői vélemény, a kábítószerrel kapcsolatos előzetes szakértői vizsgálati eredmények, valamint SMS-üzenetek támasztják alá – áll a közleményben.

A törvényszék az előzetes letartóztatásról hozott végzés indoklásaként ismertette: az ügyvéd 2017 nyarán öröklési szerződést készített. Miután az örökhagyó nyáron elhunyt, Simonka közölte az örökössel, hogy fizesse ki neki az ügyvédi díjat, mintegy hatmillió forintot. Az örökös hiába kérte, az MSZP-s politikus nem tudott az elvégzett munkájáról igazolást felmutatni. Simonka azt kérte az örököstől, hogy a tartozás rendezésének érdekében a szóban forgó ingatlan felének egy harmadik személy részére történő átírásával rendezzék.

A gyanúsítás szerint Simonka fenyegető hangnemre váltott, közölte az örökössel, hogy ne akarjon úgy járni, mint az elhunyt, és ha nem írja alá az adásvételi szerződést, akkor semmisé teszi az öröklési szerződést,

és nem kap semmit. Kijelentette azt is, hogy bármit el tud intézni, mivel befolyásos ember.

A sértett emiatt – de szerződéskötési szándék nélkül – a szerződést aláírta,

vételárat viszont nem kapott. A gyanú szerint Simonka a meghamisított adásvételi szerződést

és több olyan okiratot is benyújtott a földhivatalhoz, amellyel az öröklési szerződés alapján történt tulajdonszerzés átvezetését akarta elérni.

Mint ahogy azt az Origo korábban megírta Simonka Csaba MSZP-s képviselőt a nyomozó ügyészség pénteken zsarolás, ügyvédi visszaélés és kábítószer-kereskedelem gyanújával vette őrizetbe, és indítványozta az előzetes letartóztatását. Az MSZP ekkor közölte, hogy képviselőjük saját maga felel a tetteiért, ezért az eljárás végéig azonnali hatállyal felfüggesztik a párttagságát. A politikus tagadja, hogy bűncselekményt követett el.