Szexuális erőszakkal vádolják a gyerekotthon igazgatóját

Vágólapra másolva!
Megkezdődött a Bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt igazgatójának és egyik volt nevelőjének büntetőpere hétfőn a Székesfehérvári Törvényszéken. A két embert tizenkettedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett szexuális erőszakkal vádolják.
Vágólapra másolva!

Az ügy elsőrendű vádlottja 1996-tól kezdve 26 éven keresztül volt a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója és egyben az ott elhelyezett kiskorú gyerekek gyámja is. A másodrendű vádlott pedig 2015 augusztusától 2016 márciusáig gyermek és ifjúságvédelemi asszisztensként és növendékügyi előadóként dolgozott az intézményben. A vád szerint

az elsőrendű vádlott két 12 évesnél fiatalabb gyereket molesztált, az egyiküket hat éven keresztül,

és három 14 év alatti gyerekhez is közeledett szexuálisan. Az egyiküket 8, a másikat 5 éven keresztül molesztálta, egy másik hasonló korú diákot pedig megpróbálta rávenni arra, hogy feküdjön le vele, de az nemet mondott. Rajtuk kívül még két 18 év alatti diákkal szemben viselkedett súlyosan szeméremsértően. De ezzel még nem ért véget az áldozatok listája, mert még két hasonló korú gyereket molesztált a gyermekotthonban.

A másodrendű vádlott egy nevelése alatt álló 14 év alatti gyereket molesztált.

Három idősebb, de még kiskorú gyereket pedig szexuális cselekményre kényszerített megszegve ezzel a feladatából eredő kötelezettségeit.

Mindkét vádlott veszélyeztette a kiskorúak erkölcsi és érzelmi fejlődését.

Az ügy tárgyalása a héten folytatódik a Székesfehérvári Törvényszéken.