Vágólapra másolva!
Két férfi részegen veszett össze. Tíz év börtönre ítélték első fokon a vascsöves támadót.
Vágólapra másolva!

Korábban már ötször elítélték a férfit, köztük súlyos testi sértésért és hivatalos személy elleni erőszak miatt is. Tavaly a szüleinél lakott Szegeden, ekkor megismerkedett R. Krisztiánnal. Ebben az időben sűrűn megfordult a Sólyom utcai garázssoron, ahol az egyik garázsban R. Krisztián lakott. Rajta kívül még ketten éltek ott, de sok ismerősük járt oda, ilyenkor rendszeresen italoztak.

Februárban a férfi öt társával együtt ebben a garázsban alkoholt fogyasztott és berúgott. A garázsból többen is elmentek ügyeket intézni, a férfit haza akarta vinni az anyja, de ő ellenkezett, inkább cigit, alkoholt és pénzt kért.

Nem kapta meg, ezért feszült lett és egy vascsövet vett a kezébe, amit akkor még egyből le is tett.

Délután az egyik társa nagyon részegen ment vissza a garázsba, aki a férfi belökött a garázsba, ezért R. Krisztián szólt neki, hogy fejezze be az agresszív viselkedést.

Később, amikor a férfi és R. Krisztián kettesben maradtak, a férfi megint a kezébe vette a vascsövet és homlokon vágta a garázs tulajdonosát, aki ettől a földre esett.

Ezután még többször is megütötte R. Krisztiánt, aki végig eszméletlen volt.

Amikor a többiek visszaértek a garázshoz, a férfi megpróbálta másra fogni az ütéseket, utána arra kérte a többieket, hogy ne jelentsék fel, majd elmenekült.

A többiek kihívták a mentőket, akik kórházba vitték R. Krisztiánt, ahol még aznap sürgősen megműtötték, így túlélte a támadást.

A férfi a szülei lakásába menekült, ahol lefeküdt aludni. A rendőrség ott fogta el.