Lehet, hogy szerencséje lesz a prosti gyilkosának?

Vágólapra másolva!
A gyanú szerint Burka Richárd tavaly 81 késszúrással megölte a prostituáltként dolgozó M. Noémit, vagyis Nellyt tavaly, Németországban, Chemnitzben. Az ítéletet nagyban befolyásolja, hogy nagykorúként, vagy fiatal nagykorúként kezeli a férfit a bíróság.
Vágólapra másolva!

A napokban zajlik Németországban Burka Richárd tárgyalása. A Bors információi alapján azzal vádolják, hogy a 20 éves férfi tavaly

81 késszúrással megölte

M. Noémit, a Nelly néven dolgozó prostituáltat.

A férfi mindent tagad, de nem csak ez nehezíti az ügyet. A bíróságon nem jelent meg az áldozat barátnője, L. Nóra Judith, aki utoljára látta élve a nőt.

A ítéletet pedig befolyásolja, hogy a fiatal férfit nagykorúként, vagy fiatal nagykorúként kezeli a bíróság.

A gyilkosság időpontjában ugyanis 19 éves volt. A német büntetőjog pedig különbséget tesz a 18-21 év közöttiek és a 21 évnél idősebbek között.

Ha nagykorúként ítélik el, akár élete végéig is börtönben maradhat, amit 15 év után felülvizsgálhatnak, de ha fiatal nagykorúként ítélik el, akkor legfeljebb 15 évig marad rács mögött, és azonnal szabadul a büntetés letöltése után.

A tárgyalás október 18-án folytatódik.

Gyilkosok a családban?

Érdekesség, hogy a gyilkossággal vádolt férfi apját és a nagyapját is elítélték 2002-ben gyilkosságért, de bizonyíték hiányában felmentették őket. Az államtól rekord összegű kártérítést kaptak, 45 millió forintot.

Richárd 10 évvel később besétált a rendőrségre és feladta a rokonait,

állítása szerint hallotta, ahogy a gyilkosságról beszélnek. Perújítás után idán nyáron 10 és 12 év börtönre ítélték őket.