Orbán Viktor: Európában a legnagyobb érték a biztonság

Vágólapra másolva!
A rendőrség kiváló munkájának is köszönhetően Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország Európában - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a rendőr tiszthelyettesek avatásán, ahol új rendőrautókat is átadtak.
Vágólapra másolva!

Európában a legnagyobb érték a biztonság lesz a következő években - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a rendőrség állományába kinevezett tiszthelyettesek ünnepélyes eskütételén és a rendőrség új szolgálati gépjárműveinek átadásán. Nemcsak a családok nyugodt és kiszámítható élete múlik majd rajta, hanem Magyarország teljesítménye, gazdasági sikere is - jelentette ki.

Az európai helyzet a következő években leegyszerűsödik, az egyik csoportba azok az országok tartoznak, ahol biztonság van, a másikba, ahol nem - tette hozzá.

Hétezerrel több rendőr szolgál most, mint 2010-ben – mondta a kormányfő. A határvadász képzés is tervszerűen halad. Mi magyarok meg is becsüljük a rendvédelmi erőket, aminek az egyik bizoynítéka, hogy idén 15 milliárd forintot fordított a kormány a gépjárműállomány cserjéjére. Önök Európa egyik legsikeresebb és legnagyobb tekintéllyel bíró rendőrei, legyenek erre büszkék - mondta Orbán Viktor.