Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Négy és fél milliárdot kapnak a karitatív szervezetek intézményfejlesztésre

Parlament, PP, Soltész Miklós
Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
Mintegy négy és fél milliárd forint európai uniós támogatást kapnak a karitatív szervezetek intézményeik fejlesztésére, felújítására és eszközbeszerzésre - közölte Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Karitatív Tanács (KT) elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
Vágólapra másolva!

Soltész Miklós elmondta:

a KT tagszervezetei közül a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ), a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt 650-650 millió forintot, a Baptista Szeretetszolgálat pedig 640 millió forintot nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán.

Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Fotó: Mudra László [origo]

Emellett a Johannita Segítő Szolgálat, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség kapott 200-200 millió forint támogatást.

A pályázaton elnyert pénzből 42 helyszínen valósulnak meg infrastrukturális beruházások - tette hozzá az államtitkár.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről