Verebes István halott embereket gyaláz, így mentegeti a szexuális zaklatót

Verebes István
Vágólapra másolva!
Marton László szexuális zaklató rendező, a balliberális kulturális-politikai világ kedvence bocsánatot kért áldozataitól. Elismerni lényegében nem ismert el semmit, egyelőre a rendezéseit sem vette még le a Vígszínház, de magával Martonnal túl sok dolgunk már nincs. A botrányt elindító áldozata megbocsátott neki, az ő helyzetében ez teljesen érthető. Ha a borzalmas Marton-örökségtől mer megszabadulni Eszenyi Enikő, az új igazgató, akkor a Vígszínház megteszi azt, amit ebben a helyzetben megtehet. A Színművészeti Egyetem az már külön ügy, egészen pontosabban a Csizmadia Tibor vezette színházi szak. Arra vissza fogunk térni. Ott még van mit feltárni. De amivel most kell (tovább) foglalkoznunk, az a balliberális színházi álelit gyomorforgató viselkedése. Most éppen a pártállam kabarérendezője, a Heti Hetes nyugdíjas sztárja, Verebes István mondott és írt olyan dolgokat, amelyekre reagálni kell.
Vágólapra másolva!

Verebes István a következőket mondta tegnap az ATV-ben:

- Sárosdi Lilla tragédiája "majdnem adekvát" Martonéval. Magyarra lefordítva a kabarista szavait: Marton tragédiája a nagyobb, ő az igazi áldozat. A szexuális zaklató, a péniszét nyilvánosan masszíroztató, nagyhatalmú színházvezető. Ő az áldozat. Nem a 18-20 éves, naiv, becsapott, megalázott, olykor megfenyegetett lányok.

- szürreálisnak tartja Sárosdi Lilla történetét. Ismét magyarra fordítjuk a kabarészerzőt: szerinte nem mond igazat a színésznő. Ezt később azzal is erősíti, hogy ő megérezné, ha Martonban lenne ilyen.

- soha nem fog kiderülni, kinek van igaza a kabarészerző szerint. Ezek szerint Verebes szerint ez kérdés. Nyolc nő összebeszélt, viszont Marton igazat mond.

- „a részvétem és az együttérzésem Martoné, ... akkor is, ha igaz” - ezt nem is lehet minősíteni.

Verebes István egyébként maga kéredzkedett be az ATV esti műsorába, ezt ő maga mondta el. Állítása szerint tegnap előtt teljesen véletlenül találkozott Martonnal, aki szerinte "a halálán van". Marton - Verebesen keresztül - öngyilkossággal is fenyegetőzött. Teljesen egyértelmű: Verebes elhozta Marton üzenetét, fenyegetését a tévéstúdióba.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

A felelősség kiterjesztése, az aljasság szétterítése már tegnap elkezdődött, amikor a balliberális világ „zenekritikusa” Eszenyit keverte bele az ügybe. Verebes tovább ment, persze, olyan verebesistvánosan gyáván. Ő ugyanis egy halott emberbe rúgott bele.

Azt állította Verebes, hogy a Vígszínház egykori (halott) rendezője úgymond lefektette Verebes barátjának a kislányát. Vagyis, ha más is erkölcstelen, akkor Marton nem is olyan rossz ember, meg lehet neki bocsátani. A verebesi logika szerint ha egy autópályán mindenki 200 kilométerrel megy, akkor tulajdonképpen senkit sem kellene megbüntetni.

A halott rendező gyalázása azért visszataszító, mert - értelemszerűen - egy halott ember nem tud védekezni egy esetleges rágalommal szemben. Másrészt, mert mindenki pontosan tudja: összesen két rendezőről beszélhet. Azaz, legalább egy ártatlan ember családját alázza meg, hogy politikai harcostársát védje. De még inkább két családot.

Forrás: MTI/Beliczay László

Miután Marton bocsánatot kért, Verebes a Facebook-on néhány zagyva sorral tulajdonképpen az egész társadalom felelősségén elmélkedik.

Verebes egyébként saját bevallása szerint kétszer vagy háromszor rendezett is a Vígszínházban Marton László igazgatása alatt.

Hálás ember ezek szerint Verebes István.