Újabb iskolákban újították fel a mosdókat a vásárlók segítségével

Vágólapra másolva!
Idén harmadik alkalommal valósul meg az Iskolamosdó Felújítási Program, aminek a keretében hátrányos helyzetű vidéki kis iskoláknak segítenek. A munkálatok anyagi hátterét 2017-ban is a Domestos országos vásárlói kampánya alapozta meg.
Vágólapra másolva!

Magyarországon 2015 tavaszán indult el az akció, ami egyszerre enyhít az iskolák problémáin és hívja fel a pedagógusok és a szülők figyelmét az iskolai illemhelyek higiéniájának fontosságára. A felújítás mértéke minden esetben az adott iskola állapotától függött.

Az idei nyertesek:
Hajdúszovát: Diószegi Lajos Általános Iskola
Pilis: Gubányi Károly Általános Iskola
Olasz: Olaszi Általános Iskola
Csabacsűd: Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola
Bagamér: Bagamér - Kokad Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

A nyertes iskolákban ősszel már tiszta és higiénikus körülmények közé, vadonatúj mellékhelyiségekbe tértek vissza a diákok.

Már harmadik éve három hónapon keresztül minden Magyarországon, kiskereskedelmi forgalomban értékesített Domestos termék után 5 forint az akciónak jutott és a vásárlásoknak köszönhetően összesen 13 millió forint gyűlt össze.

Minden nyáron több iskolát is felújítanak

A nyertesek között volt idén a Bagamér- Kokad Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is, ahol

ősztől 549 gyerek tisztálkodhat kényelmes és higiénikus körülmények között.

A bagaméri iskolában tanuló, túlnyomóan hátrányos helyzetű gyermek az iskola korszerűtlen, az évek alatt leromlott állapotú WC-blokkot használta.

A vadonatúj, kiemelten higiénikus új vizesblokkok ünnepélyes átadóján Aranyi László, az Unilever Kategória Managere hangsúlyozta:

2000 gyerek iskolai higiéniai körülményein sikerült javítani

Az Unilever 2015-ben indította el az Iskolamosdó Felújítási Programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Klebersberg Központ közreműködésével. A kezdeményezéshez azóta számos nagyvállalat és társadalmi szervezet is csatlakozott,

így az elmúlt közel három év során 15 vidéki általános iskolában újultak meg mosdók,

és összesen több mint 2000 kisdiák tisztálkodási körülményei javultak jelentős mértékben.