Azt hitte, egy őzet ütött el, pedig megölt valakit

Vágólapra másolva!
Házi őrizetbe kerül az a férfi, aki pénteken Encs és Gibárt között elütött egy gyalogost, aki az árokban belehalt a sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

A férfi a munkaadója autójával a látási viszonyokhoz képest túl gyorsan haladt a sűrű ködben, az autó jobb oldalával elütött egy Encsről Gibárt irányába tartó gyalogost,

akin sötét ruha volt, láthatósági mellényt pedig nem viselt.

A gyalogos az árokba zuhant, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről, mert azt hitte, hogy egy őzet ütött el, amiről még aznap értesítette is a főnökét.

A gyalogos holttestét másnap reggel találták meg, körülötte voltak az autó letört darabjai. Találtak egy visszapillantó tükörlapot is, ez alapján tudták beazonosítani az autó fajtáját.

A rendőrség ellenőrizte a környéken elhelyezett kamerafelvételeket, és megállapították a jármű rendszámát.

A sofőr még este felhívta a főnökét, hogy elütött egy őzet, és az autó jobb eleje összetört. A férfi szerelőhöz vitte az autót, a rendőrség itt találta meg.

A sofőr elismerte a gázolást, részletes vallomást tett.

A bíróság elrendelte a férfi házi őrizetét, mert ha bűnösnek találják a sofőrt, akkor akár 7 év és 6 hónap börtönbüntetést is kaphat, ez pedig felveti a szökés veszélyét. Viszont a férfi rendezett családi körülmények között él, állandó bejelentett munkahellyel, igazolható jövedelemmel, és két kiskorú gyermeke is van, ezért a bíróság szerint nem indokolt a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!