Gulyás Gergely: Európa egyik legfontosabb kérdése a migráció

Gulyás Gergely, Az Iskolamosdó Felújítási Program jó alkalom az összefogásra. Gubányi Károly Általános Iskola, Pilis.
2017.06.14 Fotó: Csudai Sándor
Gulyás Gergely, Az Iskolamosdó Felújítási Program jó alkalom az összefogásra. Gubányi Károly Általános Iskola, Pilis. 2017.06.14 Fotó: Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
Magyarország büszke lehet arra, hogy képes megvédeni a határait és polgárait. Ez sok európai kormánynak nem sikerül – mondta Gulyás Gergely a Fidesz frakcióvezetője egy, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációval kapcsolatos kispesti lakossági fórumon.
Vágólapra másolva!

A magyar kormány "toleráns és megértő": nem akarja előírni, kivel éljenek például a németek vagy a svédek, csak ezt mások se írják elő nekünk - jegyezte meg.

Magyarország nem akar bevándorló országgá válni, más kultúrájú emberek integrációja nehézkes. A

terrorcselekmények többségét bevándorlók

vagy bevándorlók leszármazottai követték el - közölte a Fidesz frakcióvezetője.

Hangsúlyozta: a demográfiai problémákra nem megoldás a migránsok betelepítése.

Gulyás Gergely Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hozzátette, nem igaz, hogy a kötelező migráció most azért téma, mert másról nem tudnának beszélni, hiszen a kormányzásnak sok eredménye van, Magyarország a sereghajtók közül az élmezőnybe került.

2008-ban államcsőd fenyegetett, csak külföldi hitelből tudtak nyugdíjakat és közalkalmazotti béreket fizetni, ma már 3 százalék feletti a gazdasági növekedés, a nettó béremelkedés több mint 10 százalék, és 730 ezerrel több ember dolgozik, mint 2010-ben - sorolta az eredményeket Gulyás Gergely.

Az ellenzékről szólva a kormánypárti politikus kijelentette: a baloldalon Gyurcsány Ferenc akarata érvényesül, a Jobbik pedig pálfordulásai miatt hiteltelen. Az ellenzék gyengesége azonban

nem jelenti azt, hogy a 2018-as választás lefutott

- jegyezte meg.

Véleménye szerint nincs olyan kormányzati alternatíva, amelytől több siker várható, mint a jelenlegitől. "A 2010-es kormányváltásra visszanézve: soha rosszabb hét és fél évet" - mondta Gulyás Gergely.