Hagyta meghalni a beteg feleségét

Vágólapra másolva!
A Szegedi Ítélőtábla megváltoztatta annak a férfinak az elsőfokú ítéletét, aki nem ápolta beteg feleségét, hagyta, hogy hosszas szenvedések közt haljon meg. 
Vágólapra másolva!

Az alkoholista férfi és a felesége, Sz. Ferencné egy sarkadi házban laktak együtt 11 éve. Hat évvel ezelőtt egy jobboldali végtagok lebénulásával járó betegség támadta meg az asszonyt. Kórházba került, másfél hónap múlva hazaengedték otthoni ápolásra.

Az asszony nem tudta magát ellátni, folyamatosan pelenkázni kellett.

A házaspár nagyon rossz körülmények között, kis jövedelemből élt, ennek ellenére rendszeresen ittak alkoholt. A férfi nem takarított, nem gondoskodott a felesége rendes étkeztetéséről és mosdatásáról sem. Az asszony 2014 telétől kezdve csak a házban tartózkodott, végig ágyban feküdt, állapota egyre csak romlott.

Egyre kevesebbet evett, testén felfekvéses, gyulladásos és elhalásos sebek jelentek meg.

A férje szanatóriumba akarta küldeni, de ebbe az asszony nem ment bele. Innentől kezdve a férfi belenyugodott a helyzetbe, nem kért orvosi segítséget, sőt előfordult, hogy elhallgatta a háziorvos előtt a felesége rossz állapotát és panaszmentesnek hazudta.

A férfi havonta kapott 26 500 forintot ápolási díjat, de a gyógyszereket és a pelenkákat nem váltotta ki.

Az asszony 2015 áprilisában belehalt a vérmérgezés okozta keringési elégtelenségbe.

A szegedi bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésnek minősítette az ügyet, ezért a 2 év 6 hónapos börtönbüntetést 7 év börtönre emelte, és 5 évre eltiltotta a közügyektől a férfit.