Soros György emberei szidják a munkahelyüket

Soros György
Berlin, 2017. június 8. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Vágólapra másolva!
A Glassdoor.com-on össztüzet zúdítottak saját munkahelyükre a Soros Györgyhöz köthető Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok) dolgozói. A névtelenség álcája alatt elmerték mondani valós véleményüket az érintettek, tökéletes képet adva a Soros-birodalom természetéről. Soros emberei csábító, az átlagember számára elképzelhetetlenül magas fizetéseket vihetnek haza, ingyen ebédet kapnak, ezért cserébe viszont diktatórikus vezetőket és bürokratikus rendszert kell elviselniük.
Vágólapra másolva!

Joe Wigginst, a Glassdoor UK szenior PR menedzsere egy interjúban úgy jellemezte cégét, hogy „mi vagyunk az állások TripAdvisora”. A Glassdoor anonim munkavállalói értékelésekkel, fizetési információkkal és interjútippekkel segít az embereknek abban, hogy megtalálják az állást, ami illik hozzájuk. Gyakorlatilag egy olyan fórumot jelent, ahol a munkavállalók és a korábbi alkalmazottak névtelenül, egytől ötig terjedő skálán értékelni tudják munkahelyüket és azok vezetőit, pozitív és negatív kritikákkal kiegészítve.

Soros alkalmazottai névtelenül véleményt mertek formálni

A Soros Györgyhöz köthető Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok) alkalmazottai kapva kaptak az alkalmon, a névtelenség égisze alatt szokatlanul erős kritikát fogalmaztak meg a rendszerrel kapcsolatban. Gyakorlatilag valamennyi véleményező egyet ért abban, hogy a munkahely legnagyobb előnye az ingyen ebéd, a térítésmentesen használható kávéfőző és a magas fizetések.

A pozitív oldala ennyiben ki is merül az Open Society Foundationsnek, a hozzászólók bürokratikus rendszert, diktatórikus rendszert emlegetnek, és a legtöbben elégedetlenek munkahelyükkel.

Egyikük a nyitott és szórakoztató csapatot emelte ki, kiemelve az ebédidő hasznosságát. Ugyanakkor hozzátette, hogy bosszantónak találja a bürokratikus rendszert, ami meglátása szerint lassítja a munkát.

A Soros-birodalom valós arca: a milliárdos üzletember a hihetetlenül magas fizetésekért cserébe hallgatást és lojalitást vár embereitől. Közülük sokaknak nem tetszik a bürokratikus, diktatórikus rendszer. Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan

Egy másik Soros-embernek szinte ugyanezek voltak a meglátásai. Egész biztosan történhet valami az ingyen ebéd körül, mert ő is ezt emelte ki elsőként. A rendszerrel ez a névtelen munkavállaló sem volt elégedett: szerinte a bürokratikus rendszer túl sok pénzt költ magára,

a vezetés pedig érzéketlen az alkalmazottakkal szemben.

Összességében közepesnek találja munkahelyét, három csillaggal jutalmazta azt.

A következő véleményező szerint a hely előnye, hogy támogatja a tandíjat, egészségügyi ellátást nyújt, és rugalmas a munkaidő. Ugyanakkor kifogásolja, hogy

a vezetők közül sokan régóta vannak pozícióban, szerinte diktatórikus eszközökkel irányítanak.

Azt követeli, hogy cseréljék le a jelenlegi, idősebb vezetőket fiatalabbakra, akik hitelesebben tudják képviselni a szervezet értékeit és küldetését.

Mások kifogásolják a fiatalok előrejutási lehetőségének korlátozottságát. Többen kiemelik, hogy kevés kivételtől eltekintve a szervezet vezetői

nem rendelkeznek szakmai tapasztalattal és szervezeti intelligenciával az alapítvány fenntartásához.

Az Open Society Foundations támogatottjai: leszbikusok, homoszexuálisok, szexmunkások

Legutóbb azzal került a hírekbe a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF), hogy Soros György átadott 18 milliárd dollárt szervezetének. Megírtuk, hogy a milliárdos üzletembernek nem a jótékonykodás, hanem sokkal inkább az volt a célja, hogy ne kelljen adót fizetnie.

Soros György szervezete, arról híres, hogy kizárólag olyan szervezeteket pénzel, amik az ő világképét hirdetik. 2016-ban az Open Society kifizetései között leszbikusok, homoszexuálisok, szexmunkások, a migráns jogvédelem és a drogreform támogatása is kiemelt szerepet kapott.