Félmeztelenül fotózta magát az egyik rab a börtönben - hamar lebukott

Balogh Sándor
Vágólapra másolva!
A sopronkőhidai börtönben töltött fel magáról képeket és videókat is az egyik rab a közösségi oldalára. A börtön vezetése vizsgálatot indított.
Vágólapra másolva!

A férfi a sopronkőhidai börtönben tölti büntetését, ahonnan képeket és videókat töltött fel a közösségi oldalára egy becsempészett telefonnal. A profilját a történtek után nem sokkal törölték, de amíg aktív volt a kommentelők elég negatívan fogatták a képeket.

A rab egyik posztjában a börtönkajára panaszkodik, mosléknak nevezi, egy későbbiben már azzal dicsekszik, hogy jobb körülmények között lakik a börtönben, mint mások otthon.

Forrás: Facebook

12 évet kapott öt éve, mert a pécsi kézigránátos gyilkosságnál ő szerezte be a támadóknak a fegyvert. A támadásban két ember meghalt, több ember ellen elkövetett gyilkossági kísérlet miatt ítélték el.

- mondta Orosz Zoltán a BvOP szóvivője. A vizsgálat jelenleg is tart. A rabok nem tarthatnak maguknál semmit, amivel használni tudnák az internetet.

A rabok használhatnak telefont, de azzal csak hívni lehet, fényképezni, üzenetet küldeni vagy internetezni nem.

Forrás: Facebook

Hívni is csak a kapcsolattartókat lehet, akiknek a telefonszáma előre rögzítve van egy számítógépes rendszerbe. Ha tiltott tárgyat csempésznek be a börtönbe, minden alkalommal belső vizsgálatot kell végezni. A vizsgálat eredményétől függően fegyelmi eljárás, de akár büntetőeljárás is indulhat.

Korábbi cikkünkben olvashatnak arról, hogyan csempésznek be tiltott tárgyakat a börtönbe, és hogy védekezik ez ellen a Büntetés-végrehajtás.