Vágólapra másolva!
A Nézőpont Intézet szerint a Fidesz támogatottsága hibamértéken belül nőtt, a Jobbiké ugyanilyen mértékben csökkent. Októberben nem állt meg az MSZP zuhanórepülése, a közvélemény-kutató cég szerint a teljes népesség körében öt százalékos a párt támogatottsága.
Vágólapra másolva!

A reprezentatív felmérés eredménye szerint nőtt a kormánypártok támogatottsága októberben a teljes felnőtt népesség körében. Adataik szerint a Fidesz–KDNP-pártszövetség egy százalékponttal tudta növelni előnyét szeptemberhez képest, így jelenleg 31 százalékon áll.

Az ellenzéki pártok támogatottsága viszont csökkent ugyanebben a kategóriában: a Jobbik szimpatizánsi tábora egy százalékpontot csökkenve ezúttal 10 százalékos, míg az MSZP-tábor újabb egy százalékpontot csökkenve immár csak 5 százalékot teszi ki.

Az intézet kiemelte, hogy ez a Jobbik és az MSZP esetében is kiemelkedően alacsony támogatottságot jelent a 2014-es ciklus egészét nézve.

A Demokratikus Koalícióval továbbra is 4, az LMP-vel változatlanul 3 százalék szimpatizál a teljes felnőtt népesség körében.

A pártok támogatottsága 2017 októberében Forrás: Magyar Idők

A biztos pártválasztók körében a Fidesz-KDNP tábora 44 százalékos. A Jobbik a párt 2014-es a listás voksok 19 százalékára esélyes, a Nézőpont ugyanakkor kiemeli, hogy Vona Gábor pártja az előző hónapban a listás szavazatok 21 százalékát szerezte volna meg, míg ezt megelőzően 22 százalékon állt. Az MSZP a biztos párt választók körében is vesztett egy százalékpontot támogatottságából, a szocialisták jelenleg 10 százalékát érnének el. A DK 8, az LMP egy százalékkal növelve támogatottságát 7 százalékon áll.

A felmérést a Magyar Idők felkérésére készítette a Nézőpont, 2017. október 2-15. közötti időszakban, ami kétezer fő megkérdezésével készült.