Lemondásra szólították fel Botka Lászlót

Szeged, 2017. március 31. Szabó Bálint, a Szeviép cégcsoport alvállalkozóinak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján 2017. március 31-én. Ezen a napon a Szeviép-ügy miatt alakult ki vita a szegedi közgyűlés ülésén. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Lemondásra szólította föl Botka László szegedi polgármestert Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője. A Szegedi Törvényszék épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján egyértelműen fogalmazott a jogász: az MSZP bukott kormányfő-jelöltjének bukását nem politikai összeesküvés okozta, hanem az, „hogy belefulladt saját korrupciós ügyeibe". Szabó Bálint 48 órás ultimátumot intézett a szocialista politikushoz, és ha ezalatt az idő alatt nem távozik önként a szegedi városházáról, méltatlansági eljárást fog kezdeményezni ellene.
Vágólapra másolva!

A szegedi polgármester és Szabó Bálint konfliktusa nem új keletű, utóbbi több esetben meglehetősen kellemetlen pillanatokat okozott Botka Lászlónak és a szegedi városvezetésnek.

Szabó Bálint 48 órát adott Botkának arra, hogy önként távozzon a szegedi városházából

A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, „Botka László előtt az egyetlen lehetséges út, ha haladéktalanul lemond polgármesteri tisztségéről."

Szerinte a politikus bukását nem politikai összeesküvés okozta, hanem az, „hogy belefulladt saját korrupciós ügyeibe." Szabó Bálint 48 órás ultimátumot adott a bukott kormányfő-jelöltnek az önkéntes távozásra, ha ez nem történik meg, méltatlansági eljárást fog kezdeményez.

Abban az esetben, ha a szegedi közgyűlés Botka Lászlóhoz lojális képviselői nem fosztják meg polgármesteri posztjától a politikust, az országgyűléshez fordulnak.

- hangsúlyozta Szabó Bálint.

A következő hetekben ezért korrupció elleni kampányt indítanak a csongrádi megyeszékhelyen.

Szabó Bálint szerint Botka László belefulladt saját korrupciós ügyeibe, ezért lemondásra szólította fel Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Szabó Bálint az MSZP parlamenti képviselőcsoportjától azt várja, terjesszenek be határozati javaslatot a Szeviép-ügy károsultjainak kártalanításáról.

Lemondás után bosszú?

Az Origo írta meg elsőként, hogy alig pár nappal a szegedi polgármester lemondását követően betörtek Szabó Bálint szegedi lakásába. Az érintett felmérte a károkat, de sem készpénz, sem egyéb vagyontárgy nem tűnt el. Különösnek találta ezt, ugyanis ha készpénzre fájt volna a foguk a hívatlan vendégeknek, akkor nem lett volna nehéz dolguk megtalálni. Ugyanígy azt is furcsállta, hogy a követeléskezelői munkájával kapcsolatos papírok nem tűntek el.

Mindebből arra következtetett, hogy „nem klasszikus betörés" történt, hanem politikai indíttatásból kerestek ismeretlen személyek a céljaikra felhasználható dokumentumokat.

A jogász Botka László és érdekkörének tulajdonította az akciót, és úgy látja, hogy miután Botkának a lemondással sok ideje felszabadult, energiáit arra fordítja, hogy ellenfelein egyesével bosszút álljon.