Vonatok ütköztek Cegléden, többen megsérültek

Cegléd, 2017. január 2. Vonatok Cegléd és Ceglédbercel között 2017. január 2-án este. A két vonat műszaki hiba miatt összekoccant, a balesetben három ember megsérült, egyikük súlyosan. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
InterCity tolt meg egy lerobbant mozdonyú személyvonatot Cegléd határában. A tolatás közben azonban a személyvonat befékezett -  többen megsérültek a koccanásban.
Vágólapra másolva!

InterCity lökött meg egy álló személyvonatot, a Cegléd és Ceglédbercel között. Az IC tolatásra készült, hogy a műszaki hibás szerelvényt továbbvigye Cegléd felé,

a művelet közben azonban összeütköztek.

Meggörbült az ütköző Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az első hírek szerint egy mozdony és egy szerelvény ütközött, de a MÁV később pontosította a baleset körülményeit.

Törés és zúzódásos sérülések

Nem megerősített információink szerint az ütközésben

egy vasúti dolgozó a kezét törte, négy utas pedig könnyebben megsérült a 240 embert szállító szerelvényen.

Írásban érdeklődtünk az Országos Mentőszolgálatnál, hány sérültről tudnak, és milyen állapotban vannak.

Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs igazgatója szerint eddig három személyt szállítottak kórházba a helyszínről - egy férfi súlyosan sérült, végtagtörést állapítottak meg nála, két fő pedig könnnyebb sérülésekkel vittek be. Győrfi ugyanakkor hozzátette, a mentők még a helyszínen vannak, tehát ezek még nem a végleges adatok.

Besegítettek a tűzoltók is

A Pest megyei katasztrófavédelem és a tűzoltók egységei már a helyszínen vannak, hogy elkezdjék a műszaki mentést, és segédkezzenek az utasok biztos helyre szállításában.

Úgy tudjuk, az utasokat pótlóbuszok szállítják tovább Cegléd felé, az érintett vasúti szakaszt pedig fél pályán lezárták. Kerestük a MÁV sajtóosztályát is, Lőcsei Virág szóvivő szerint hamarosan beszámolnak a vonatbalesettel kapcsolatos, eddig ismert részletekről.

IC tolta a személyvonatot

Fél tíz előtt kiadott közleményében a MÁV arról írt, hogy egy Cegléd felé tartó személyvonat mozdonya meghibásodott, és a mögötte haladó Intercity vonat próbálta betolni a ceglédi állomásig.

IC próbálta tolni a személyvonatot Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Útközben azonban a személyvonat eddig ismeretlen okból fékezett, és a tolató IC nekiütközött. A MÁV információi szerint a balesetben két jegyvizsgáló és három utas sérült meg.

Budapest–Cegléd–Debrecen–Nyíregyháza és a szegedi vonalon utazóknak egyes vonatoknál 50-100 perces késésekkel kell számolniuk.

Újraindult a forgalom

A hatósági helyszínelés után újraindult a vonatforgalom Cegléd és Ceglédbercel között keddre virradó éjjel, ahol korábban két szerelvény összekoccant - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Várhatóan hajnalban már menetrendszerűen indulhat újra a vonatközlekedés a Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza, a Budapest-Cegléd-Szeged, illetve valamennyi csatlakozó vasútvonalon.