Rendőrök árultak doppingszereket

Vágólapra másolva!
Tiltott szereket árusító hálózatot számoltak fel a napokban. Az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomoz. Két rendőr is van a gyanúsítottak között van . 
Vágólapra másolva!

Tiltott teljesítményfokozó szerekkel kereskedő hálózat ellen nyomoz a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

- tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-t.

A fővárosi főügyész, Ibolya Tibor azt is hozzátette, hogy a kereskedői hálózat irányítója nemcsak tiltott szerekkel üzletelt, hanem meg ezzel másokat is bízott.

"A doppingszerek árusításával két rendőr és egy civil gyanúsítható, egy másik személy pedig ezeknek a szereknek az előállításával.

Az üggyel kapcsolatban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság is nyomoz. Ők is több gyanúsítottat hallgattak ki. A párhuzamos nyomozás oka, hogy az ügy rendőr gyanúsítottjaival szemben csak a Budapesti Nyomozó Ügyészség járhat el" - tette hozzá Ibolya Tibor.

A főügyész arról is beszélt, hogy a nyomozó ügyészek a hajdú-bihari rendőrökkel együtt közös akciót hajtottak végre a napokban. Ennek során több helyszínen is házkutatást tartottak, és olyan

bizonyítékokat foglaltak le,

amelyek a megalapozott gyanút alátámasztják. Az egyik rendőr és két másik gyanúsított most előzetes letartóztatásban van.