A Soros-féle TASZ-tól igazolt rovatvezetőt a 24

Vágólapra másolva!
A Soros György pénzén jogvédő Társaság a Szabadságjogokért szervezettől érkezik a 24 új videós rovatvezetője. Nem egyedül lesz új fiú, a Simicska-féle Indextől is érkezik egy újságíró, októbertől pedig új főszerkesztő veszi át az irányítást. 
Vágólapra másolva!

Nagy a mozgás a 24-nél, az ellenzéki propagandaportál több embert is szerződtetett a napokban. Az új igazolások között van néhány meglepő név is, így például a videó rovat következő vezetője az a Kálmán Mátyás lesz, aki eddig a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa volt.

A TASZ onnan lehet ismerős, hogy a kvázi jogvédő szervezet meglehetősen szoros viszonyban áll Soros Györggyel, illetve bankszámláival: 2014-től ugyanis 426 millió forintot kaptak a spekuláns alapítványától.

A másik, hihetetlenül nagy fogás Inkei Bence, aki október közepétől veszi át a 24 kultúra rovatát, és egyenesen az Indextől érkezik. A Kreatív mindehhez hozzáteszi, hogy napokon belül Szigeti Péter is színre lép, hogy átvegye a főszerkesztői feladatokat. A 24-nél akkor üresedett meg a pozíció, amikor még júliusban, négy év után gyakorlatilag a semmiből menesztették Kustánczi Norbertet. Hogy pontosan miért, az azóta se derült ki, mindenesetre a 168 óra előbb egészen meredek dolgokat állított az ügy kapcsán egy cikkében, majd ezeket a részeket megjelenés után egyszer csak törölték. Hiába, az internet nem felejt, így ma is előkereshetők a kiszerkesztett mondatok.

A vaskosan baloldali hetilap többek között arra utalgatott, hogy Kustánczit a 24-hez korábban leszerződő, ex-népszabadságos szabadcsapat túrta ki, miután Pető Péter (a Népszabadság volt főszerkesztő-helyettese) és Bita Dániel (ugyanitt politikai rovatvezető) összerúgta a port vele. Pető Pétert a balhé után fel is kérték másodmagával a 24 vezetésére, így most már csak az a kérdés, hogy az őt ismerők szerint erőtlen Szigeti Péter vajon valódi főszerkesztő lesz-e, vagy

az erős kezűnek mondott Petőék a háttérben maguknál tartják majd a kormányrudat.

A két új érkező bejelentése információink szerint komoly feszültséget keltett a 24-nél, ahol amúgy is nagy az aggodalom a várható nagy őszi leépítések miatt.