Kiderült, mit keres a tűzoltóautó Orbán Viktor Facebook-oldalán

Vágólapra másolva!
Kiderült, mit jelent az Orbán Viktor Facebook-oldalára kikerült furcsa kép . A Magyar Tűzoltó Szövetség és a katasztrófavédelem felújított tűzoltóautót adományozott a székelyföldi Homoródalmás községnek. A település lakói Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordultak segítségért, mert a legközelebbi tűzoltóság 40 km-re van. Bakondi György, a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója azt mondta az MTI-nek: "a magyar kormány és személyesen Orbán Viktor miniszterelnök ilyen módon is tenni kíván a határon túli magyarokért".
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója felidézte, hogy korábban már több eszközt adtak határon túli magyarlakta településeknek. A Hargita megyei Homoródalmáson 1300 magyar él, a legközelebbi tűzoltóság azonban 40 kilométerre, 40-60 percre van. A településnek vannak kiképzett tűzoltói, tűzoltó egyesülete, továbbá tűzoltószertára is, így már csak a tűzoltókocsi hiányzott. A település Orbán Viktor miniszterelnök segítségét kérte, aki azonnal intézkedett, így kerülhetett sor a csütörtöki átadásra.

Bakondi György kiemelte: a kormány politikája középpontjában a magyar emberek biztonsága áll, legyen szó terrorizmusról, illegális migrációról vagy katasztrófahelyzetek megelőzéséről. Az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatása 2010-hez képest mostanra az ötszörösére nőtt, aminek következtében "robbanásszerű fejlődésen ment keresztül ezek technikai felszereltsége" - mondta.

Mindemellett a kormány nagyon nagy gondot fordít a nemzeti egységre, a határon túli magyarok biztonságát célzó támogatására - fűzte hozzá.

A Steyr típusú tűzoltóautót felújítva, teljes felszereltséggel adták át a község polgármesterének, Tikosi Lászlónak csütörtökön, Debrecenben.

A miniszterelnök Facebook-oldalára délelőtt került ki a felújított tűzoltóautó képe, a hozzászólók azóta találgatták, miről van szó.