Manipulálta a fideszes képviselő nyilatkozatát az ellenzéki propagandaoldal

révész máriusz
Vágólapra másolva!
A Pesti Srácok számolt be róla, miként próbálta lejáratni a kormányt egy manipulált videóval a 24 nevű ellenzéki propagandaoldal. Révész Máriusz országgyűlési képviselő szavait hamisították meg, hogy a Fideszre vonatkozó ellenzéki bírálatokat megerősítsék.
Vágólapra másolva!

A pestisracok.hu cikkéből kiderül, hogy

a 24 videóbloggere által készített felvételen a vágás után teljesen más értelmet kapott az eredeti tartalom, a megmásított valóság negatív színben tünteti fel riportalanyát.

A videón Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő arra a „riporteri” kérdésre, hogy egy pártfinanszírozást érintő kérdést miért feles törvénybe tettek bele, a manipulált felvétel szerint ezt válaszolta:

A közzétett felvétel alapján Révész ezzel megerősítette azokat az ellenzéki bírálatokat, miszerint a Fidesz jogtipróan, illetve alkotmányellenesen járt volna el.

Révész Máriusz azonnal helyreigazítást kért a laptól, mivel az „Ez most nyilvánvalóan nem a törvények szerint történik” című cikkben félrevezető módon tették közzé az általa elmondottakat. Vagyis, csalt a 24.

A képviselő azt mondja: az egész, meglehetősen kaotikus interjúban a tiltott, burkolt pártfinanszírozásról beszélt, és

a tőle idézett mondat a Jobbik plakátkampányára vonatkozott.

A 24 azonban kivágta az interjúból azt a részt, ahol a képviselő kifejti, miért gondolja törvénytelennek a Jobbik plakátkampányát, és inkább úgy tette közzé a tartalmat, hogy az ellenzéki hangokat erősítsék vele.

A felvételt természetesen az Index is azonnal átvette, de ők aztán közölték a képviselő által írt helyreigazítást is.

A 24 azonban csak egy fél mondatban foglalta össze,

hogy Révész Máriusz szavai a Jobbikra vonatkoztak, nem pedig a kormánypárt intézkedéseire, ahogyan azt ők akarták láttatni. Vagyis, a 24.hu is elismerte, hogy Révész Máriusz nem saját kormányát bírálta, hanem a Jobbikot - és hogy ők maguk csaltak.