Kevés a kézfertőtlenítő, terjednek a fertőzések

Vágólapra másolva!
Sok kórházakban nincs elég kézfertőtlenítő a betegek és látogatóik részére - tudta meg a TV2 hírműsora, a Tények. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete most gyűjtést szervezett, hogy az abból befolyt pénzből pótolni tudják a készletet.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy az utóbbi években nagyon sokan haltak meg kórházi fertőzésekben, még mindig nincs elegendő fertőtlenítőszer a kórházakban. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (RESZASZ) éppen ezért

gyűjtést szervezett, hogy a befolyt összegből fertőtlenítő-tartályokat vegyenek és plakátokat helyezzenek ki, hogy minden kórházban legyen elég a kézfertőtlenítőből.

A Tények riportjában egy orvos mutatta meg az alapos kézmosás folyamatát, mellyel minden baktérium megsemmisíthető. A kórházi osztályokon naponta többször, alkoholos kézfertőtlenítőt használnak, ami annyira erős, hogy a különböző betegségeket terjesztő kórokozókat elpusztítja.

Viszont a kórházakban a betegeknek és a látogatóknak ilyen alapos kézmosásra sajnos nincs lehetőségük.

Pedig az állandó fertőtlenítéssel elkerülhetőbbek lennének a kórházi fertőzések.


- mondta a RESZASZ elnöke, Dénes Tamás a Tényeknek.

A felajánlásokból és az adományokból a rezidensek és szakorvosok figyelemfelkeltő plakátokat és fertőtlenítő adagolókat helyeznek ki.