Hőség és zivatarok váltják egymást hétvégén

életkép esernyő esik esős FOTÓ FOTÓTÉMA IDŐJÁRÁS ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ zápor Budapest, 2010. június 14.
Egy nő szalad a szakadó esőben a XVII. kerületi Keresztúri úton. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint az északi, északnyugati é
Budapest, 2010. június 14. Egy nő szalad a szakadó esőben a XVII. kerületi Keresztúri úton. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint az északi, északnyugati és keleti országrészben várhatóan előforduló zivatarokban felhőszakadásra, nagyobb méretű jégre, viharos széllökésekre is számíthatunk. A délutáni órákban 25-30 Celsius-fok valószínű. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
Az egész országra figyelmezetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, Pest megyére például  heves zivatarok és a hőség miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
Vágólapra másolva!

Viharos szél, heves zivatar, jégeső és hőség váltja egymást péntektől az egész országban,

pénteken ismét hidegfront jön.

Pénteken a napsütés mellett többfelé várható zápor, zivatar.

Heves zivatar a déli órákban

főként északkeleten, délután inkább a Dunántúlon és a középső országrész déli tájain lehet. Az északi területeken több helyen viharos széllökésekre lehet számítani. Heves zivatarok környezetében akár viharos szél és jégeső is lehet.

Pénteken 31-36 fokig melegszik a levegő.

Forrás: MTI/Földi Imre

A hőség miatt Nógrád megye kivételével az egész országra, a heves zivatar miatt országszerte figyelmeztetéseket adtak ki. Másodfokú figyelmezetést adta ki heves zivatarokra Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére, míg a hőség miatt szintén másodfokú figyelmeztetést adtak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Szombaton napsütéses idő várható,

csapadék nem valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 30-35 fok között alakul.

Vasárnap újra záporos időre van kilátás, viharossá fokozódik a szél. A maximumhőmérséklet a Dunántúl északi felén 27-30, másutt 31-36 fok között valószínű.