Heves zivatarokkal indul a hétvége

Vágólapra másolva!
Hidegfrontot hoz a szombat, és a fronttal záporokat, zivatarokat, viharos szelet és akár jégesőt is. Az egész Dunántúlra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. 
Vágólapra másolva!

Hidegfront érkezik szombat hajnalban északnyugat felől, ami záporokat, zivatarokat hoz, amelyeket erős vagy viharos szél, esetleg jégeső (nagyméretű jég esélye alacsony) kísér. Néhány zivatarfelhő környezetében károkozó szélroham is lehet, nagyobb eséllyel a Dunántúlon. Egy-egy gócban (elsősorban keleten) kis valószínűség mellett felhőszakadás is előfordulhat - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzésében.

Emiatt a Dunántúlra figyelmeztetést adtak ki heves zivatarokra, Szabolcs és Hajdú-Bihar megyére pedig felhőszakadásra.

Forrás: met.hu

A hidegfront komoly lehülést nem hoz, a koponyeg.hu prognózisa szerint 24-30 fok lesz.

Vasárnap csökken a felhőzet, naposra fordul az idő. Napközben a szél is fokozatosan veszít erejéből. 24 fok körül alakulhat a csúcsérték.

Hétfőm ragyogó napsütésre van kilátás, csak estefelé növekedhet meg a fátyolfelhőzet. 25 és 30 fok közötti nyári meleg ígérkezik.

Kedden gomolyfelhős idő valószínű többfelé záporral, zivatarral. Megerősödik az ÉNy-i szél, hidegfront érkezik. Egyelőre marad a 28 fok körüli meleg