A fekete kristály a legújabb kábítószer

Vágólapra másolva!
Egy díler párt fogtak el néhány napja a rendőrök Miskolcon. Amikor házkutatást tartottak náluk, a házukban minden szobában, de még az autójukban is találtak kábítószert. Egészen pontosan ecstasyt. Azon belül is egy fekete színű új fajtát.
Vágólapra másolva!

A férfit és a barátnőjét is elfogták – ahogy azt korábban megírtuk. A lány egyelőre szabadlábon védekezhet, a fiú előzetes letartóztatását azonban elrendelte a bíróság. A rendőrök ezekben a napokban hallgatják meg a tanúkat.

Az új szert sötét kristálynak hívják.

A díler pár Miskolcon árulta, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hol adtak el belőle még, illetve hogy mások is árulják-e.

– ezt már Zacher Gábor toxikológus mondja. A szakember szerint a fekete színre azért van szükség, mert az teljesen más, új. Ahogy fogalmaz, a gyógyszerek között is nagyon kevés a fekete vagy a sötét színű.

Zacher szerint,

ha a kábítószerek között megjelenik valami új szín, akkor attól feltűnővé, és így divatossá válhat.

Korábban a marihuána és a heroin barna volt, ma azonban a legtöbb drog fehér, kék vagy zöld. A „sötét kristály" a maga fekete színével viszont már egy egész más hangulatot tükröz.

Az ecstasyk ráadásul összességében is egyre erősebbek. Zacher Gábor ezt a következőképpen magyarázza: "amikor arról beszélünk, hogy tabletta, az sosem 100 százalékos tisztaságú, vagy egy zacskó por. Ezek általában hígítva vannak, és csak 20-25%-osak lehetnek."

Az ecstasy nagy adagban akár halálos is lehet. Mivel egyre erősebbek jelennek meg a piacon, akár még néhány tabletta is végzetes lehet.

A szakember azt is mondja,

Sokszor csak akkor találkoznak egy-egy új kábítószerrel, amikor az hetek vagy hónapok óta az utcán van.

"Az ecstasy megint a reneszánszát éli, kezd egyre népszerűbbé válni" - mondja Zacher.